Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 25. 3. 2016, do 7:00 ure dne 29. 3. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 25. 3. 2016
Ob 11:00 uri so bili policisti obveščeni o sumu kaznivega dejanja »Nasilje v družini« na območju Središča ob Dravi. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, do obstajajo elementi kaznivega dejanja Nasilja v družini ter so speljali potrebne postopke. Osumljencu kaznivega dejanja je bil izrečen ukrep prepoved približevanja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bo zoper osumljenca kaznivega dejanja podana na okrožno državno tožilstvo na Ptuju kazenska ovadba.

Ob 17:30 uri je do policistov pristopil občan, kateri je naznanil poškodovanje osebnega avtomobila. Policisti so z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je preko noči neznani storilec z neznanim predmetom poškodoval parkirano vozilo in z navedenim dejanjem oškodovancu povzročil materialno škodo. V tej zvezi bo podana na okrožno državno tožilstvo na Ptuju kazenska ovadba.

Ob 01:40 so policisti bili obveščeni, da je bila v Ormožu ena oseba poškodovana v pretepu. Zaradi poškodb je bil oškodovanec prepeljan v oskrbo v bolnišnico na Ptuj. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi ustrezen ukrep.

SOBOTA 26. 3. 2016
Ob 16:46 uri so policisti bili obveščeni o poškodbi pri uporabi karbida. Ugotovljeno je bilo, da je občan v Frankovcih pokal s karbidom. Pri aktiviranju soda s karbidom se je le-ta odbil od tal ter udaril občana v glavo. Poškodovani je bil odpeljan z reševalnim vozilom v SB Ptuj, kjer je ostal na zdravljenju. Zdravstveno osebje je ugotovilo, da je poškodovani zadobil hude telesne poškodbe.

Ob 21:05 uri so policisti bili obveščeni o domnevni kršitvi javnega reda in miru v naselju Strjanci. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do spora med sorodniki glede delitve premoženja. Sprte stranke so bile napotena na zasebno tožbo.

NEDELJA 27. 3. 2016
Ob 15:35 uri so policisti bili obveščeni s strani krajanke v naselju Gornji Ključarovci, da jo moti pokanje z karbidom. Občanu, ki je v neposredni bližini pokal s karbidom je bil na kraju izdan plačilni nalog.

PONEDELJEK 28. 3. 2016
Policisti niso obravnavali izstopajočih dogodkov.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir