Pobuda za prireditev NAJ PODJETNIK je v sodelovanju z Občino Ormož in Javnim zavodom za turizem kulturo in šport ter OOZ Ormož, prišla s strani takratne JAVNE RAZVOJNE AGENCIJE in MREŽNO-PODJETNIŠKEGA INKUBATORJA lansko leto, služila pa bi naj javni pohvali in spodbudi podjetnikom na Ormoškem.

Izbor nominirancev za »Naj podjetnika 2021« poteka po določenih kriterijih. Med te spadata rast podjetja v zadnjih letih ter njegova bonitetna ocena. Pri mladem podjetniku so kriteriji inovativnost, produkt podjetja ter prispevek k prepoznavnosti občine Ormož. Pri nominaciji za Naj mladega podjetnika so upoštevali tudi glasove Facebook glasovanja.

Organizatorji pa so vključili še tretjo kategorijo, in sicer Listino za uspešen razvoj socialnega podjetništva v občini Ormož. Letos so jo namenili Zavodu 100%naravno Botanik, Iztoku Luskoviču. Listino za uspešen razvoj socialnega podjetništva v občini Ormož sta Iztoku Luskoviču izročila župan občine Ormož Danijel Vrbnjak in direktor Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport Andrej Vršič

Nominiranci za NAJ MLADEGA PODJETNIKA 2021 so mladi podjetniki, katerih doba obstoja še ni pretekla obdobja 5 let. Med nominiranci so bili:
MK INK TATTOO, MITJA KELENC S.P.
Goran ŠNAJDER s.p.
KOVINARSTVO ŽVEGLA d.o.o.

In naziv NAJ MLADI PODJETNIK 2021 je letos pripadel podjetniku MK INK TATTOO, MITJI KELENCU S.P.
Priznanje sta mu ga izročila župan občine Ormož Danijel Vrbnjak in direktor Razvojno raziskovalnega centra Ormož Matej Rogač.

V konkurenco »NAJ PODJETNIK LETA 2021« so bili nominirani:
JERUZALEM ORMOŽ SAT d.o.o.
MIZARSKI SERVIS BORUT STRELEC S.P.
KEV kovinarstvo Edi Voljč d.o.o.

In »NAJ PODJETNIK LETA 2021« je postalo podjetje KEV KOVINARSTVO EDI VOLJČ d.o.o. Direktorju Andreju Voljču sta priznanje podelila župan občine Ormož Danijel Vrbnjak in direktorica Občinske uprave Ormož Milena Debeljak.