Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 dne 31. 3. 2017, do 7:00 dne 3. 4. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 31. 3. 2017
Ob 11:18 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na parkirnem prostoru na območju Velike Nedelje, kjer je neznani voznik neznanega vozila poškodoval vozilo in iz kraja odpeljal. V tej zvezi smo napisali uradni zaznamek, za pobeglim voznikom še poizvedujemo.

Ob 16:10 smo na območju Sodincev ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Voznik je ob pravilni uporabi alkotesta napihal 0,31 ml/l brez tolerance. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa.

Ob 20:57 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Frankovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 21:05 uri smo v naselju Podgorci ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, rezultat 0.34 ml/l alkohola. Zaradi kršitve mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 22:08 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti izven naselja Krčevina. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 22:54 uri smo v naselju Podgorci ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, rezultat 0.32 ml/l alkohola. Zaradi kršitve mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 23:10 uri smo intervenirali zaradi glasne glasbe v gostinskem lokalu v okolici Ormoža. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bila glasna glasba na terasi lokala, zaradi česar je kršitelju bil izdan plačilni nalog. Ob 00:16 uri smo ponovno intervenirali v istem lokalu zaradi motenja nočnega miru in počitka. Zaradi ugotovljenih kršitev je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

Ob 23:20 uri smo bili obveščeni o gozdnem požaru izven naselja Stanovno. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zagorela podrast ob lokalni cesti na območju okrog 200 m2, požar so pogasili člani Prostovoljnega gasilskega društva Ivanjkovci in Hardek. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

SOBOTA 1. 4. 2017

Ob 23:50 uri smo intervenirali zaradi glasne glasbe v gostinskem lokalu v okolici Ormoža, ki je stanovalca motila pri nočnem počitku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bila glasna glasba v lokalu, zaradi česar je kršitelju bil izdan plačilni nalog.


NEDELJA 2. 4. 2017

Ob 6.21 smo bili obveščeni, da na območju Malega Brebrovnika izven pašnika prosto hodi več konj. Lastnika konj smo obvestili in ga opozorili na ustrezno zavarovanje živali.

Ob 12.04 smo izven naselja Središče ob Dravi obravnavali dogodek. Pri podiranju dreves v gozdu je vrh drevesa padel na vozišče v trenutku, ko je tam pripeljal voznik osebnega avtomobila. Vozilo je bilo poškodovano.

Ob 13.58 smo bili obveščeni, da je neznanec na območju Hranjigovcev izruval mejnike.

Ob 14.58 smo voznici osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, saj je vozila vozilo pod vplivom alkohola.

Ob 19.30 smo opravili intervencijo v naselju Senešci, kjer sta se med samo verbalno sprla soseda. Zadevo smo zaključili z Uradnim zaznamkom.

Ob 19.50 smo v Trgovišču zaustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil v cestnem prometu pod vplivom alkohola, s prekoračeno hitrostjo ter brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo na kraju zaseženo. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 3. 4. 2017:
– ob rednem delu bomo izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in ugotavljali prisotnost alkohola pri voznikih;
– med 27.3.2017 in 9.4.2017 poteka poostren nadzor nad vožnjo z motornimi kolesi.

S 1. aprilom 2017 je razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja na območju vse države. Od dneva razglasitve velike požarne ogroženosti naravnega okolja je v naravi poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano kuriti ognje, tudi kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, zunaj pozidanih površin uporabljati predmete in naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar, ter prižigati ognjemete. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami ter Policija bosta med razglašeno veliko požarno ogroženostjo naravnega okolja opravljala poostren nadzor.

PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in Edvard Cvetko, komandir