KICKBOXING-Uspešno na svetovnem pokalu »AUSTRIA CLASSIC 2014«

Tradicionalni svetovni pokal, ki je potekal od 11. do 13. 4. 2014 v Avstrijskem Innsbrucku je letos postregel z napetimi borbami.

Turnirja se je udeležilo 1727 tekmovalcev iz 26 držav, ki so se v treh dneh pomerili v disciplinah point fighting, musical forms, light contact, kick light, K1 in v full contactu.

Člani Kluba borilnih veščin iz Ormoža, ki so se kot člani državne reprezentance Slovenije udeležili turnirja so se uspešno borili. Največ uspeha so imeli v disciplini light contact, kjer je Rok Tomažič v kategoriji mladincev do 57 kg osvojil odlično 2. mesto. Po odličnih predstavah v bojih v četrtfinalu in polfinalu, kjer je suvereno premagal tekmovalce iz Slovaške (3:0), Nemčije (3:0) in Avstrije (2:1), mu je zmanjkalo nekaj športne sreče v finalni borbi, kjer je moral priznati premoč reprezentančnemu kolegu.

Tekmovanja sta se udeležila tudi mlada Lan Kokol in Nejc Korotaj, ki sta tekmovala v disciplini point fighting. Lan Kokol, ki je tekmoval v kategoriji mlajših kadetov do 47 kg se ni uspel uvrstiti v drugi krog tekmovanj, Nejc Korotaj pa je v kategoriji mlajših kadetov do 42 kg v prvem krogu premagal tekmovalca iz Avstrije, v drugem pa izgubil proti tekmovalcu iz Nemčije.

KBV ORMOŽ