Stanovalce CSO ORMOŽ je danes dopoldne razveselil nastop Godbe veteranov Štajerske Ervina Hartmana. Godbeniki so zbranim v jedilnici doma odigrali vrsto zimzelenih melodij, ki vedno ogrejejo srce in vsem skupaj popestrili sicer turobne poznojesenske dni.
Godba veteranov Štajerske je na pobudo dirigenta Ervina Hartmana (po katerem je godba dobila tudi ime), bila ustanovljena leta 2002 in deluje v okviru KUD Pošta Maribor. Trenutno godbo sestavlja 47 glasbenic in glasbenikov, ki sicer prihajajo iz dvajsetih različnih godb na Štajerskem, kar devet godbenikov pa prihaja iz sosednje avstrijske Štajerske. Članice in člani godbe morajo izpolnjevati dva pogoja: biti morajo stari vsaj 50 let in igrati primeren instrument za takšno zasedbo. »Imeti morajo tudi veselje do glasbe in do skupnega muziciranja, kar pa nobenemu od članov ne manjka«, je pojasnil naš domačin, dolgoletni dirigent Pihalnega orkestra Ormož in nekdanji ravnatelj Glasbene šole Ormož Slavko Petek, ki pa pri Godbi veteranov Štajerske Ervina Hartmana sodeluje že od ustanovitve. Razen Slavka Petka, v godbi sodelujejo še trije ormoški glasbeniki: Jože Barin Turica ter Marija Lah in Martina Lah.
Orkester je zelo priljubljen in prejema številna vabila za nastope. »Izberejo pa jih le kakšnih pet na leto, saj ti morajo biti godbenikom predvsem v veselje in sprostitev«, pa je povedal dirigent Ervin Hartman, ki je sicer kar 52 bil dirigent zelo uspešnega Pihalnega orkestra POŠTE Maribor.
Kljub dogovorjeni omejitvi števila nastopov je Godba veteranov Štajerske že nekajkrat gostovala v Avstriji in po drugih krajih Slovenije. V letu 2012, ko je mesto Maribor bilo Evropska prestolnica kulture in je Godba veteranov Štajerske praznovala svojo 10. obletnico delovanja, so svoj jubilej obeležili s slavnostnim koncertom in z razvitjem svojega praporja v dvorani UNION v Mariboru.

Tako so si v CSO ORMOŽ nastop Godbe veteranov Štajerske šteli v posebno čast in doživeli debelo uro prijetne glasbe. To je sicer bil njihov tretji nastop v kakšnem od Domov za starejše. Pred tem so že gostovali tudi v Oplotnici in Gornji Radgoni.