Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 dne 24. 4. 2017 do 7:00 dne 25. 4. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 24. 4. 2017

Ob 9:31 smo bili obveščeni o poškodovanem prometnem znaku v naselju Trnovci. Policisti so na kraju z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je v soboto 22.4.2017 okrog 20.00 ure, neznani voznik, osebnega avtomobila znamke Renault Megane, najverjetneje sive barve, karavan izvedbe, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v omenjeni prometni znak in betonsko korito za rože pri kapelici ter si poškodoval vozilo po prednjem in zadnjem delu. Po trčenju se je odpeljal v smeri prihoda oz. naselja Savci, ne da bi na kraju nesreče pustil kakršno koli obvestilo s podatki o sebi in vozilu.

Morebitne očividce nesreče/vozila naprošamo, da v kolikor imajo kakršnekoli koristne podatke oz. informacije o pobeglem vozniku in vozilu, le te posredujejo na tukajšnjo policijsko postajo, telefon 741-08-50, interventno številko policije (113) ali anonimni telefon policije (080 1200).

Ob 15:04 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Koračice. Udeleženi sta bili dve osebni vozili. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog, zaradi nepravilne strani vožnje.

Ob 16:47 je v Ormožu do patrulje pristopil državljan Avstrije ter prijavil poskus vloma v avtodom, katerega je imel parkiranega na Ptuju. Sprejet je bil zapisnik o sprejemu ustne ovadbe. Zadevo bomo odstopili krajevno pristojni PP Ptuj.

Ob 16:51 se je na PP oglasil občan iz Obreža ter prijavil tatvino avtomobilskih ključev in manjše črne denarnice z vsebino. Do tatvine je prišlo na območju PP Gornja Radgona. Sprejet je bil zapisnik o sprejemu ustne ovadbe oz. predlog za pregon. Zadevo bomo zaključili z obvestilom na ODT Ptuj.

Ob 20:25 smo v naselju Sodinci obravnavali dogodek, kjer je voznica trčila v srno in si poškodovala osebni avto. Po preverjanju pogojev za udeležbo voznice in vozila v cestnem prometu smo od ogleda odstopili.

Napoved aktivnosti za torek dne 25. 4. 2017:
– od 17. 4. do 30. 4. 2017 poteka poostren nadzor cestnega prometa »SPEED – EVROPSKO USKLAJEN NADZOR«;
– ob rednem delu bomo izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in ugotavljali prisotnost alkohola pri voznikih.

PRIPRAVILA:
Dušan Leben, policist I
in Edvard Cvetko, komandir