Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7. ure dne 10. 5. 2021, do 7. ure dne 11. 5. 2021 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 10. 5. 2021

Ob 7.13 nas je oškodovanka obvestila, da ji je neznani storilec v k.o. Jastrebci odstranil dva mejna kamna iz zemljiško katastrske točke. V tej zvezi smo evidentirali kaznivo dejanje po 285. členu KZ-1.

Ob 8.51 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Vitan. Voznik šolskega avtobusa je namreč pri premiku vozila zadel v streho tam postavljenega avtobusnega nadstreška, ter poškodoval avtobus in nadstrešek. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan/vročen plačilni nalog zaradi kršitev iz ZPrCP.

Ob 17 uri je pošteni najditelj na PP prinesel brezrokavnik in denarnico, katero je našel ležati na Novakovi cesti v Ormožu. Ob 17.30 je oboje na PP prevzel lastnik.

Ob 20.33 smo vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 22.20 smo vozniku osebnega avtomobila odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola. V tem primeru bomo vozniško dovoljenje skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

Napoved aktivnosti za torek dne 11. 5. 2021:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa »Covid-19«.

Pripravili policisti PP ORMOŽ