Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 16. 6. 2023 do 7.00 dne 19. 6. 2023 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 16. 6. 2023

 

Ob 14.58 so policisti od oškodovanca na PP sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanj Zalezovanja. Po zbranih obvestilih bo na državno tožilstvo poslana kazenska ovadba.

 

Ob 19.30 so policisti od oškodovanca na PP sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Goljufije. Po zbranih obvestilih bo na državno tožilstvo poslana kazenska ovadba.

 

SOBOTA 17. 6. 2023

 

Ob 8.08 smo bili obveščeni o tatvini kolesa. Neznani storilec je prijaviteljico oškodoval za 360 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

 

Ob 19.06 so policisti kontrolirali voznika kolesa. V postopku mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, katerega rezultat je pokazal 0.55 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

 

NEDELJA 18. 6. 2023

 

Ob 03.00 so policisti kontrolirali voznika osebnega vozila, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti s elektronskim alkotestom. Preizkus je pokazal 0.95 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo s potrdilom na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in bo zoper njega podan na Okrajno sodišče predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

 

Ob 11.05 nas je oškodovanka obvestila, da ji je neznani storilec preko noči poškodoval vrtne stole. Evidentirali smo kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari. Sledi zbiranje obvestil.

 

Ob 15.15 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na parkirišču gostinskega lokala na Hardeku. Neznani voznik, neznanega vozila je zaradi nepravilnega premika, trčil v pravilno parkirano vozilo, ter nato odpeljal s kraja neznano kam, ne da bi drugemu udeležencu pustil podatke o sebi in vozilu. Sledi zbiranje obvestil.

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 19. 6. 2023:

  • v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

Pripravili policisti PP ORMOŽ