Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 24. 6. 2022 do 7.00 dne 27. 6. 2022 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 24. 6. 2022

Ob 9.56 smo bili obveščeni o delovni nesreči. Policisti so na kraju ugotovili, da se je pri opravljanju del poškodoval 1 delavec. Odpeljan je bil v SB Ptuj.

Ob 13.40 smo v Ormožu zasegli prepovedano drogo.

Ob 14.10 smo obravnavali kaznivo dejanje Goljufije.

Pri tem bi opozorili ljudi, naj ne nasedajo spletnim goljufom, naj ne odpirajo neznanih pošt na spletu, naj ne komunicirajo preko spleta z neznanci in naj nikakor ne nakazujejo denarja neznancem.

Ob 23.32 smo bili obveščeni o kršitvi ZJRM -1. Kršitelju bo izdan PN v zvezi kršitev določil ZJRM-1.

SOBOTA 25. 6. 2022

Ob 13.41 je bil v cestnem prometu ustavljen voznik kolesa z motorjem. V postopku ugotovljeno da v cestnem prometu vozi v neregistrirano kolo z motorjem, prav tako je indikator preizkusa alkoholiziranosti pokazal, da vozi pod vplivom alkohola. Vozniku je bil izdan plačilni nalog, ter prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 16.34 smo bili obveščeni o požaru na več stanovanjski hiši v Ormožu. Po končanem ogledu kraja sledi obvestilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju, saj je tuja krivda izključena. (naslovna fotografija)

Ob 19.38 smo bili obveščeni, da se oseba nahaja na železniških tirih. Oseba je bila predana v oskrbo zdravstvenemu osebju in bo o dogodku obveščeno Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.
Ob 20.25 so policisti cestnem prometu ustavili voznik tovornega vozila. V postopku je indikator preizkusa alkoholiziranosti pokazal, da voznik vozi pod vplivom alkohola. Vozniku je bil izdan plačilni nalog, ter prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 0.20 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s pobegom in sicer je neznani voznik neznanega vozila po trčenju v drugega udeleženca v cestnem prometu zapustil kraj prometne nesreče ne da bi nudil svoje podatke. Ob izsleditvi neznanega voznika bo zoper njega uveden hitri postopek.

NEDELJA 26. 6. 2022

Ob 19.06 smo bili obveščeni, da se v Pavlovcih pred vaškim domom nahajata dva kozla. Ker nam ni uspelo najti lastnika, so za kozla poskrbeli domačini. Naprošamo da, v kolikor kdo prepozna lastnika kozlov to sporoči na PP Ormož.

Ob 20.37 uri smo obravnavali tri osebe, katere so se medsebojno žalile in s tem kršile javni red in mir. Vsem trem je bil izdan plačilni nalog

Ob 01.20 so policisti v cestnem prometu ustavili voznik osebnega vozila. V postopku je indikator preizkusa alkoholiziranosti pokazal, da voznik vozi pod vplivom alkohola. Vozniku je bil izdan plačilni nalog, začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 27. 6. 2022:
– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).

Pripravili policisti PP Ormož