Športni navdušenci v Miklavžu pri Ormožu se s to pomladjo veselijo tudi sodobno urejenega športnega parka, kjer bo možnost za vse vrste športnih dejavnosti.
Otvoritev, ki so jo minulo soboto organizirali KS, domača OŠ in športno društvo Mladost, je trajala že od jutra. Namreč mladi športniki so se na novem igrišču v vseh možnih športnih disciplinah preizkušali že od 9.ure naprej.

Predstavile so se tudi šolske plesne skupine ...

Uradni del otvoritve se je začela ob pol enih in poleg domačinov je uradnemu delu prisostvovala vrsta gostov; tudi posebna gostja , slovenka atletinja Alenka Bikar.

Darko Sklepič (ŠD Mladost) v pogovoru z gostjo Alenko Bikar

Emil Trstenjak (levo), predsednik KS Miklavž pri Ormoža z gostoma: Brankom Šumenjakom, podžupanom in Alojzom Sokom, županom občine Ormož

Športni park v Miklavžu pri Ormožu se danes razteza na več kot 3000tih kvadratnih metrih. Obsega rokometno igrišče, igrišče za mali nogomet, novo atletsko stezo, stezo za skok v daljino, igrišče za odbojko na mivki in igrišče za tenis. Za ureditev športnega parka so si v KS Miklavž pri Ormožu prizadevali skoraj štiri leta. V prizadevanja so se vključile vse institucije v kraju od Krajevne skupnosti, Športnega društva MLADOST do osnovne šole.. Potem, ko niso bili uspešni na razpisu fundacije za šport, so v nadaljevanju dosegli, da je bila obnova športnega parka vredna dobrih 200.000 evrov financirana iz občinskega proračuna.
Dela do zaključka celostne podobe športnega parka v Miklavžu pri Ormožu so potekala dobrih 6 mesecev. Dela je izvajalo Komunalno podjetje Ormož.
Predsednik KS Miklavž pri Ormožu Emil Trstenjak je povedal, da so po koncu del sami investirali tudi ograjo okoli teniškega igrišča. Sicer pa jim idej in ciljev ne bo zmanjkalo, v prihodnosti bi radi uredili še okolico, dovoz do igrišča in vodovod, seveda pa si želijo tudi garderob in tušev. Sicer pa je Emil Trstenjak, poudaril, da trud, ki so ga vložili v ureditev športnega parka ni bil zaman, namreč odkar je športni park urejen, se v njem vedno kaj dogaja, tudi ob večerih ne sameva.
Župan Alojz Sok je požel veliko zahval za posluh, ki ga izkazuje občina za potrebe kraja v svojem govoru pa povedal, da se sredstva občinam vedno bolj krčijo, da pa bo Občina Ormož tudi v prihodnje prvenstveno vlagala v cestno infrastrukturo. V Miklavžu pa se bodo letos lotiliše gradnje kanalizacije s čistilno napravo za v centru kraja, v načrtu je tudi temeljita prenova zunanjosti osnovne šole, s čemer bo poskrbljeno za energetsko sanacijo objekta. Ob šoli bodo zgradili tudi parkirišče, ki ga načrtujejo že več let, a ga zaradi nesprejetega prostorskega plana občine niso mogli uresničiti. Odkar je plan sprejet, pa je tudi projektna dokumentacija že v izdelavi.

Župan občine Ormož Alojz Sok med govorom ....

Ravnatelj OŠ Miklavž pri Ormožu Vlado Hebar je povedal, da se učenci pridobitve zelo veselijo, saj so vsi tudi člani šolskega športnega društva in bodo športni park redno uporabljali. Z ureditvijo športnega parka so namreč ustvarjeni pogoji, da se bodo mladi Miklavževčani v športu lahko enakovredno kosali z drugimi. Še najbolj vesel pa je bil pridobitve športni pedagog Bojan Cunk, ki bo tako imel še boljše pogoje za športno udejstvovanje s šolarji.
Tudi predsednik ŠD MLADOST Dani Vrbnjak ni skrival veselja. Spomnil je na zgodovino športa v kraju, in na aktivnosti ŠD MLADOST, ki letos praznuje 18 let delovanja. Zagotovil je, da bodo športne objekte dobro izkoristili in še naprej organizirali turnirje in različna športna tekmovanja. tekmovanja. S pridobitvijo teniškega igrišča, pa bo društvo prav kmalu imelo tudi Gotovo novo sekcijo za tenis. Vsi gostje, ki so kakorkoli zaslužni za novo pridobitev v Miklavžu, so s strani ŠD MLADST bili deležni darilc; tudi posebna gostja, Alenka Bikar, seveda, ki je v nadaljevanju otvoritvene slovesnosti v obliki intervjuja, ki ga je vodil domačin Darko Sklepič, predstavila svojo uspešno športno pot od začetkov do danes. Danes 39 letna atletinja je v športnih krogih, seveda še vedno zelo aktivna, predvsem pri vzgoji mladih atletov.
Organizatorji slovesnosti pa seveda niso pozabili tudi na dve domači atletinji v vzponu, na Matejo Pokrivač in Lauro Pajtler, tudi nanju so namreč domačini zelo ponosni; tako kot na Alenko Bikar, katere družina izhaja iz Gomile pri Kogu.

Slovesnost se je zaključila s teki po novi atletski stezi in z ostalimi športnimi aktivnostmi; pa seveda z velikim družabnim srečanjem.

Na otvoritvi ....

Na otvoritvi ...

(Fotografije: Karolina Putarek)