Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 26. 1. 2024 do 7.00 dne 29. 1. 2024 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 26.1.2024

 

Ob 10.00 so policisti obravnavali kaznivo dejanje Tatvine. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

 

Ob 12.50 so policisti zasegli neznano praškasto snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo.

 

Ob 4.30 so policisti v Središču ob Dravi prijeli 4 tujce, drž. Afganistana, kateri so ilegalno vstopili v našo državo.

 

SOBOTA 27.1.2024

 

Ob 21.12 so policisti vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Kršitelju je zaradi prekrška plačal globo, saj je šlo za tujega državljana, prav tako pa mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja.

 

Ob 00.46 so policisti vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

 

NEDELJA 28.1.2024

 

Ob 04.30 so policisti imeli v postopku štiri drž. Afganistana, kateri so v RS vstopili na nedovoljen način. Nato so prijeli še dva drž. Afganistana in dva drž. Irana. Vsi tujci so v postopku podali namero za mednarodno zaščito- azil. Tujci so bili po končanem postopku odpeljani v azilni dom.

 

Ob 14.02 so policisti od oškodovanca sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Grožnje. Po zbranih obvestilih bo na državno tožilstvo napisana kazenska ovadba.

Ob 19.03 so policisti obravnavali kaznivo dejanje Velike tatvine, vlom v stanovanje. Neznani storilec je v času odsotnosti lastnika s ključem, ki ga je našel odklenil vhodna vrata stanovanja in iz njega odtujil različne predmete.  Po zbranih obvestilih bo na državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

 

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 29. 1. 2024:

  • v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).
  • vse poslušalce ponovno opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.

Pripravili policisti PP ORMOŽ