Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 28. 10. 2022 do 7.00 dne 2. 11. 2022 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 28. 10. 2022

 

Ob 15.30 so se na PP oglasili štirje drž. Ukrajine, kateri so podali vloge za začasno zaščito.

 

Ob 16.40 smo ustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil v cestnem prometu motorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilu mu je bilo zaseženo. Zoper voznika sledi obdožilni predlog na pristojno Okrajno sodišče. Prav tako je bilo ugotovljeno, da so bila na vozilu nameščene registrske tablice, katere ne pripadajo temu vozilu, zato je bilo kršitelju na kraju izdan plačilni nalog.

 

Ob 20.43 smo imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.79mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Proti potrdilu je bilo vozniku odvzeto vozniško dovoljenja, zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in zoper njega bo na okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku.

 

SOBOTA 29. 10. 2022

 

Ob 17.42 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju. Patrulja je z zbiranjem obvestil ugotovila, da je kršitelj z raznimi besedami žali dve osebi in nato odšel s kraja. Zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru bo kršitelju izdan plačilni nalog.

 

Ob 22.09 smo imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 1.09 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu je bilo vozniku odvzeto vozniško dovoljenja, zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in zoper njega bo na okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku.

 

NEDELJA 30. 10. 2022

 

Ob 00.26 smo imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.37 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu je bilo vozniku začasno  odvzeto vozniško dovoljenje,  ter izdan plačilni nalog.

 

 

Ob 03.05 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, kjer je bilo vozniku OA zaradi neprilagojene hitrosti izdan plačilni nalog.

 

PONEDELJEK 31. 10. 2022

 

Ob 14. uri je patrulja ustavila voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo v času veljavnega ukrepa (odvzem vozniškega dovoljenja), ter pod vplivom alkohola. Kršitelju je bilo vozilo zaseženo in odvzeti reg. tablici. Na pristojno okrajno sodišče bo zoper njega podan obdolžilni predlog zaradi kršitve določil ZVoz-1, izdan pa mu je bil tudi plačilni nalog po ZPrCP.

 

Ob 13.16 smo imeli v postopku dva tujca, državljana R Srbije, katera sta v R Sloveniji bivala v nasprotju z vstopnim naslovom. Tujcema je bila na podlagi določil Zakona o tujcih izdana Odločba o vrnitvi z rokom in izdana plačilna naloga zaradi kršitve Zakona o tujcih.

 

Ob 18.19 smo prijeli 5 državljanov Sirije, kateri so nedovoljeno vstopili na ozemlje R Slovenije. Tujci so v postopku podali vlogo za mednarodno zaščito, ter so bili odpeljani v azilni dom.

 

Ob 18.45 je patrulja ustavila voznika osebnega avtomobila, kateri je imel 0.63 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom predano pristojnemu okrajnemu sodišču.

 

TOREK 1. 11. 2022

 

Ob 04.30 smo prijeli 4 državljane Sirije in 2 Iraka, kateri so nedovoljeno vstopili na ozemlje R Slovenije. Tujci so v postopku podali vlogo za mednarodno zaščito, ter so bili odpeljani v azilni dom.

 

Ob 15.06 smo imeli v postopku državljanko R Hrvaške, katera je kršila določila 9. člena ZJRM-1, saj je beračila na vsiljiv način. Zaradi neplačila globe ji je bil začasno odvzet njen potovalni dokument.

 

Ob 16.30 smo imeli v postopku voznika mopeda, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.84 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Vozniku je bilo odrejeno pridržanje na PP in vročen plačilni nalog po ZPrCP.

 

Ob 20.41 so policisti vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola (rezultata preizkusa je pokazal 0,56 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

 

Napoved aktivnosti za sredo dne 2. 11. 2022:

  • v kolikor bi  opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

 

Pripravili policisti PP ORMOŽ