Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 12. 7. 2019, do 7:00 ure dne 15. 7. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 12. 7. 2019

Ob 10:20 smo intervenirali na območju naselja Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je sosed verbalno napadel soseda in ga žalil. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitev doložil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 14:15 smo v enoti sprejeli kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja Ponarejanje listin. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 15:30 smo v enoti sprejeli kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja Nezakonito slikovno snemanje. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 16:10 smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Rakovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 17.15 smo v Šalovcih prijeli 29 tujcev, drž. Indije in Pakistana, kateri so pred tem ilegalno vstopili v našo državo.

Ob 22.50 smo v Hermancih obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 23.04 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v kraju Stanovno. Ugotovljeno je bilo, da je mož doma napadel partnerko. Ker obstaja utemeljen sum, da gre za kaznivo dejanje Nasilja v družini, smo zoper osumljenca odredili pridržanje, prav tako pa smo mu izrekli prepoved približevanja določeni osebi, oz. kraju.

SOBOTA 13. 7. 2019
Ob 5:55 uri smo v Loperšicah prijeli 10 tujcev, drž. Pakistana, kateri so pred tem ilegalno vstopili v našo državo.
Ob 10. uri smo na CMMP Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili 29 tujcev, kateri so bili prijeti dne 12.7.2019 v Šalovcih.

Ob 14:58 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči, v gozdu na regionalni cesti, izven naselja Sv. Tomaž, v smeri Savcev. Udeleženo eno vozilo. Voznica OA je bila s kraja odpeljana v ptujsko bolnišnico.

Ob 20:12 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – povoženje divjadi na relaciji Miklavž pri Ormožu – Krčevina. Na kraju so policisti ugotovili, da je voznik pri vožnji trčil v srno in si poškodoval vozilo, policisti so na kraju odstopili od ogleda.

Ob 22.10 uri je patrulja imela v postopku voznika zaadi kršitve cestno prometnih predpisov, kateri je za čas trajanja postopka pričel z kršitvijo določil ZJRM-1. Kljub večkratnim opozorilom ni prenehal z kršitvijo, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. V času postopka oseba poskušala preprečiti uradno dejanje policista, zato je bilo evidentirano še kaznivo dejanje Preprečitve uradnega dejanja policista, katerega obravnavajo pristojni kriminalisti SKP PU Maribor. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na OS Ormož in ovadba na ODT Ptuj.

NEDELJA 14. 7. 2019

Ob 8. uri smo na CMMP Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili 10 tujcev, kateri so bili prijeti dne 13.7.2019 v Loperšicah.

Ob 14:35 uri smo na Kolodvorski cesti v Središču ob Dravi prijeli 2 tujca, drž. Alžirije in Maroka, katera sta pred tem ilegalno vstopila v našo državo.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 15. 7. 2019:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel).

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir