Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 7. 2. 2020, do 7:00 ure dne 10. 2. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 7. 2. 2020

Ob 10.28 smo tujki zaradi neplačila globe začasno odvzeli osebno izkaznico. Ko je plačala globo, smo ji dokument vrnili.

Ob 15.13 so policisti PP Ormož na Ptuju zasegli posušene rastlinske delce, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi sledi zoper kršitelja ustrezen ukrep.

Ob 15.55 smo ponovno na Ptuju zasegli posušene rastlinske delce, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi sledi zoper kršitelja ustrezen ukrep.

Ob 17.15 smo obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Ob 18.20 smo bili obveščeni o požaru na stanovanjski hiši, katerega so uspešno pogasili gasilci. Nihče ni bil poškodovan, nastala je le materialna škoda na dimniku.. Zadevo bomo zaključili s poročilom na državno tožilstvo.

Ob 22.58 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kat. In udeležbi divjadi. Patrulja je na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

SOBOTA 8. 2. 2020

Ob 00:10 smo na Ptuju kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Vozniku smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog.

Ob 00:30 smo na območju naselja Osluševci ustavljali voznika, ki na znake policistov ni ustavil. Policista sta zapeljala za njim in ga ustavila. Voznik je odločno odklonil preizkus alkoholiziranosti. Vozniku smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga bomo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 00:53 smo na Ptuju kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Vozniku smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog.

Ob 4:52 smo na Ptuju kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Vozniku smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga bomo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na Okrajno sodišče na Ptuju.

NEDELJA 9. 2. 2020

Ob 10:10 smo bili napoteni v Senešce, kjer je občan prijavil poškodovanje ograje ter prometnega znaka. Patrulja na kraju ugotovila, da je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v žičnato ograjo v času od 20.1.2020 do 9.2.2020, ter pri tem poškodoval dve betonski sohi, žičnato ograjo ter prometni znak. Zadevo zaključili z uradni zaznamkom.

Ob 15.44 smo bili obveščeni, da so neznane osebe poškodovale oz. zamenjale ključavnice v poslovni prostorih v mestu Ormožu. Oškodovanec bo podal pisno prijavo tekom naslednjega delovnega dne.

Ob 15:45 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z udeležbo divjadi. Patrulja na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 16:37 smo tujcu zaradi neplačila globe začasno odvzeli dokumente, kateri mu bodo vrnjeni proti potrdilu o plačani globi.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 10. 2. 2020:
Ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov in hitrosti vožnje.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, višji policist I
in Edvard Cvetka, komandir