Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 24. 5. 2013 do 7:00 ure dne 27. 5. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 24. 5. 2013

Ob 9:50 so na parkirišču v Ormožu obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Ob 11:19 so v Veliki Nedelji obravnavali kaznivo dejanje tatvine. Neznani storilec je iz oken osnovne šole odtujil mrežo proti mrčesu.

Ob 18:24 so bili obveščeni o prometni nesreči v Trgovišču. Povzročitelj prometne nesreče z materialno škodo je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil podatke. Po zbiranju obvestil so ugotovili s katerim vozilom je bila povzročena prometna nesreča, zato bodo, ko bo ugotovljeno kdo je vozil vozilo, zoper le tega ustrezno ukrepali.

Ob 22:50 so v Pršetincih obravnavali povoženje divjadi, zatem pa še ob 02:40 v Libanji obravnavali povoženje divjadi.

Ob 06:20 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila v ograjo. Na kraju ji je bil izdan plačilni nalog.

SOBOTA 25. 5. 2013

Ob 23:12 uri so opravili intervencijo v Miklavžu pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je moški razgrajal ter pri tem motil nočni mir in počitek. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 2:12 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije – dogodek na lokalni cesti izven naselja Savci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Ob 3:35 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti izven naselja Koračice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal izven vozišča in si poškodoval vozilo. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o cestno prometnih pravilih.

NEDELJA 26. 5. 2013

Ob 12:50 uri so opravili intervencijo v Središču ob Dravi, kjer je brat fizično obračunal z sestro in sicer jo je s pestjo udaril v predel ušesa. Kršitelju so na kraju izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o varstvo javnega reda in miru.

Ob 20:33 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Ormožu. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo najprej do verbalnega spora med zakoncema , in nato je zakonec odrinil svojo partnerico. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 27. 5. 2013:

ob rednem delu bodo opravljali tudi kontrolo prometa vključno z meritvami hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.
Do 30. maja 2013 na območju R Slovenije potekajo aktivnosti za večjo varnost kolesarjev v cestnem prometu.

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II