ČETRTEK 9. 3. 2017

Ob 8:46 smo bili obveščeni o poškodovani fasadi na hiši v kraju Cvetkovci. Ugotovljeno je bilo, da preko noči neznani storilci poškodovali oz. pobarvali fasado in stavbno pohištvo stanovanjske hiše ter povzročili večjo materialno škodo. Opravljen ogled kraja dejanja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PETEK 10. 3. 2017

Ob 16:30 smo na območju Cvetkovcev zasegli vozilo, na katerem so bile prenarejene/ponarejene identifikacijske številke vozila. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 18:31 smo na območju Podgorcev obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z udeležbo divjadi. Vozniku je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 21:55 smo bili obveščeni, da je izven naselja Loperšice na vozišču del drevesa katero ovira promet. Policisti so sami oviro iz vozišča odstranili.

SOBOTA 11. 3. 2017

Ob 1:55 smo na območju naselja Ritmerk ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi kršitve določil Zakona o prevozih v cestnem prometu mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 14.45 uri smo bili obveščeni o rušenju hiše. Na kraju je bilo ugotovljeno, da imajo vsa potrebna dovoljenja, v zvezi odvoza materiala in morebitnega ogrožanja ljudi, na kraju nismo zaznali nepravilnosti.

Ob 22.35 uri smo pri kontroli cestnega prometa v Svetem Tomažu obravnavali prekršek zaradi vožnje motornega vozila pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal vrednost 0.48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Nadaljnja vožnja je bila vozniku prepovedana. Sledi plačilni nalog.

Ob 22.37 uri smo pri kontroli cestnega prometa v Veliki Nedelji obravnavali prekršek zaradi vožnje motornega vozila pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal vrednost 0.33 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Nadaljnja vožnja je bila vozniku prepovedana. Sledi plačilni nalog.

NEDELJA 12. 3. 2017

Ob 2:13 uri smo pri kontroli cestnega prometa v Koračicah obravnavali prekršek zaradi vožnje motornega vozila pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal vrednost 1.10 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Nadaljnja vožnja je bila vozniku prepovedana. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 19:10 uri smo bili na kraju kaznivega dejanja tatvine v naselju Mala vas pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec v zadnjem mesecu odtujil večjo količino lesenih količkov. Opravljen ogleda kraja, evidentirano kaznivo dejanja, po zbranih obvestilih pa bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20:30 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Bresnica. Na kraju ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

PONEDELJEK 13. 3. 2017

Ob 8.13 smo tujcu, kateri ni plača globe zaradi cestno prometnega prekrška začasno odvzeli dokumente in jih tudi vrnili, ko je globo plačal.

Ob 14.40 smo v Savcih eni osebi zasegli posušene delce rastline rjavo zelene barve, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi sledi zoper kršitelja ukrep.

Napoved aktivnosti za torek dne 14. 3. 2017:
– pri nadzoru cestnega prometa bomo izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in preverjali psihofizično stanje voznikov.
– med 13 in 26.3.2017 bomo izvajali poostrene nadzore po prometu »SEA TBELT« in sicer uporabo varnostnih pasov med vožnjo

Pripravili policisti PP ORMOŽ