Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure, dne 13. 5. 2020, do 7.00 ure, dne 14. 5. 2020, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 13. 5. 2020
Ob 07.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Spodnji Ključarovci. Patrulja je opravila ogled kraja in zadevo zaključila z uradnim zaznamkom.

Ob 14.26 smo bili obveščeni o poškodbi osebnega avtomobila na parkirnem prostoru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim ostrim predmetom poškodoval levo stran parkiranega vozila. Sprejet predlog za pregon kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari in odstop od pregona. Sledi poročilo na državno tožilstvo.

Ob 22:10 smo v naselju Savci kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal 0,30 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za četrtek 14. 5. 2020:
– Med 4. 5. 2020 in 31. 5. 2020 poteka poostren nadzor cestnega prometa – varnost kolesarjev.
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel);
– Opravljali bomo nadzor nad spoštovanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

Pripravila:
Mitja Tramške, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir