SREDA  29. 3. 2023

 Ob 16.15 so policisti sprejeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje Nasilje v družini. Kršitelju smo na podlagi 60.čl. Zakona o nalogah in pooblastilih policije izrekli ukrep prepovedi približevanja oškodovancu. Po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Ob 17.20 so policisti na PP sprejeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje Goljufije. Po zbranih obvestilih bo na državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

ČETRTEK 30. 3. 2023

 

Ob 9.54 smo bili obveščeni o najdi neeksplodiranega ubojnega sredstva na območju naselja Jastrebci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za neeksplodirano minometno mino iz druge svetovne vojne. Obveščeni pripadniki Državne enote za neeksplodirana ubojna sredstva, kateri so prišli na kraj, poskrbeli za zavarovanje NUS in odvoze tega v hrambo do uničenja.

Ob 23.12 so policisti vozniku začetniku, zaradi vožnje pod vplivom alkohola, začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo ter mu izdali plačilni nalog.

 

Napoved aktivnosti za petek 31. 3. 2023 in vikend:

  • v kolikor opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

 

Pripravili policisti PP ORMOŽ