„Luebezen preko bistre Moere“ je bil naslov preddiplomskega koncerta zborovodkinje Lucije Pocrnja. Predstavil se je projektni ženski pevski zbor LASVICA, in še kar nekaj odličnih gostov.

Lucijo Pocrnja sicer poznamo kot vodjo ženske pevske skupine JUA, za svoj diplomski koncert pa je Lucija sestavila nov – tako imenovani projektni ženski pevski zbor z imenom LASVICA, kot lastovicam pravijo v Prekmurju. Koncert je potekal pod mentorstvom Karmine Šilec.
LASVICE so kot je bilo videti, pa tudi slišati sicer pevke skupine JUA, ki pa so se jim pridružile še dijakinje Gimnazije Ormož in nekatere znane ormoške pevke kot so Renata Horvat, Zlatka Puklavec Banjanin, Klavdija Zorjan Škorjanec, Aleksandra Kelemina in Mihaela Copot. Že vsa ta imena so obetala odličen koncert, da ne govorimo o koreografiji za katero je poskrbela koreografinja Božena Krivec in o instrumentalistih: Eleonora Bruk na violini, Jože Brain Turica na harmoniki, Uroš Rotar na klarinetu in Rok Hozjan na kontrabasu. Lasvice so zapele 10 prekmurskih pesmi in navdušile polno dvorano ormoškega Doma kulture.
Diplomski koncert pa Lucija Pocrnja pripravlja 19. aprila v Unionski dvorani v Maribor.

LASVICE pod vodstvom Lucije Pocrnja (Foto: Karolina Putarek)

Ubrani ženski glasovi (Foto: Karolina Putarek)

Projektni pevski zbor LASVICE (Foto:Karolina Putarek)

Za koreografijo je poskrbela Božena Krivec (Foto:Karolina Putarek)