Danes ( torek) nekaj pred 13. uro se je v Mariboru zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri vozila.

V hudi prometni nesreči sta umrla 52-letnica in 31-letnik, 25-letnica je bila lažje poškodovana. Povzročiteljica je izgubila nadzor nad avtomobilom, zato jo je odbilo čez robnik in zelenico, kjer je pristala na strehi enega od udeleženih vozil.

52-letna voznica z območja Maribora je vozila avtomobil od Gosposvetske ceste proti Erjavčevi ulici v Mariboru. Pred izvozom Studenci je peljala po levem pasu desnega vozišča in pred izvozom iz neznanega razloga zavila levo, kjer je s prednjim levim kolesom trčila v robnik zelenice, ki ločuje smerna vozišča, zato jo je obrnilo za 180 stopinj v desno.
Nato je z zadnjim desnim kolesom še enkrat trčila v isti robnik, zatem je vozilo dvignilo v zrak in ga vrglo na nasprotno smerno vozišče, kjer je padlo na streho nasproti vozečega se avtomobila, ki ga je pravilno vozil 31-letni voznik po levem pasu dvosmernega vozišča. Od tam je prvo vozilo odbilo še v en avtomobil, ki ga je po desnem pasu dvosmernega vozišča vozila 25-letna Mariborčanka. Slednjo so lažje poškodovano z rešilcem odpeljali v mariborski klinični center, medtem ko sta 52-letnica in 31-letnik umrla na kraju nesreče.

Foto: MIAMEDIA