Podjetna, iznajdljiva, predvsem pa zelo marljiva nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji Renta Požgan Bubek je včeraj na Kerenčičevem trgu odprla mesnico.
Že leta je v dopolnilno dejavnost na kmetiji POŽGAN BUBEK v Godenincih vpeta vsa družina, tako Renata, kot njen mož in trije sinovi, njihova specialnost pa je že od nekdaj domače svinjsko meso in številni izdelki v vseh oblikah. V letih do danes si je kmetija nabrala vrsto zvestih strank, vse naokrog pa za svoje izdelke prejela številna odličja. Lastna mesnica, ki so jo odprli na Kerenčičevem trgu pa je samo nadaljevanje uspešnega dela in dejstvo, da so z mesnico v Ormožu bližje svojim strankam. Mesnica se imenuje MANČI, po najstarejšem sinu Emanuelu, ki se ga ime Manči drži vse od zgodnjih otroških let, je pojasnila mama Renata in dodala, da je službo v mesnici v Ormožu dobil tudi srednji sin Nino, najmlajši – Rene pa je še osnovnošolec, čeprav tudi Rene že rad poprime za nekatera dela na kmetiji.
Odprtje mesnice MANČI je bil velik dogodek. Na slovesnosti je zaigrala godba GŠ Ormož, zaplesala je Folklorna skupina KD Obrež, med govorci pa je bila tudi Milena Debeljak, direktorica Občinske uprave Ormož, ki je povedala, da je nova mesnica na Kerenčičevem trgu velik prispevek k oživitvi mestnega jedra. Mesnico je blagoslovil središki župnik Jože Urbanija. Sicer pa se je odprtja mesnice udeležila množica zainteresiranih, gotovo pa bodočih kupcev. POŽGAN BUBEKOVI so vse zbrane na odprtju mesnice tudi odlično pogostili, ter poskrbeli za glasbo in vse kar spada zraven.
Mesnica MANČI bo odprta vse dni v tednu, tudi ob nedeljah, v dopoldanskem času.

Ujeti trenutki na odprtju mesnice MANČI na Kerenčičevem trgu: