Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 15. 3. 2019, do 7:00 ure dne 18. 3. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 15. 3. 2019

Ob 11.10 uri smo opravili zaslišanje osumljenca kaznivega dejanja nasilje v družini.

Ob 11.46 uri smo v naselju Cvetkovci obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo. Opravljen je bil ogled ter zaključeno z uradnim zaznamkom policista.

SOBOTA 16. 3. 2019

Ob 10:16 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na regionalni cesti izven naselja Žerovinci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano mu je bilo obvestilo o odstopu od ogleda kraja PN.

Ob 10:30 uri smo bili obveščeni o tatvini lesa-hlodovine iz gozda v bližini naselja Hajndl.

Ob 10:50 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na lokalni cesti v naselju Vičanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je lastnik psa, kršil določila zakona s tem, da je brez nadzora imel psa v trenutku, ko se je mimo njiju, po lokalni cesti pravilno pripeljal kolesar. Kolesar je trčil v psa in se je pri padcu s kolesom lahko telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Ptuj. Lastniku psa je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 19.07 smo bili obveščeni o vlomu v vikend na območju vasi Podgorci. Ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v vikend in odnesel meso in vino. Opravljen ogled, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 22.30 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v enem od gostinskih lokalov na območju občine Sveti Tomaž. Ugotovljeno je bilo, da se je pretepalo več oseb. Po vseh zbranih obvestilih sledijo ustrezni ukrepi.


NEDELJA 17. 3. 2019

Ob 6:40 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v naselju Drakšl. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica zapeljala izven vozišča in trčila v nabrežino, zaradi kršitev Zakon o pravilih cestnega prometa ji je bil izdan plačilni nalog.

Ob 13:40 uri smo intervenirali v naselju Rucmanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do fizičnega napada ene osebe na drugo osebo. Kršitelj se kljub opozorilu na kraju ni umiril in je tudi vpričo policistov nadaljeval s kršitvijo, zaradi česar je zoper njega bilo odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru, smo kršitelju izdali plačilni nalog.

Ob 3.55 smo v Jastrebcih obravnavali dogodek. Voznik kombiniranega vozila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 18. 3. 2019:
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola).
– Od 18.3.2019 do 31.3.2019 bomo izvajali poostreni nadzor prometa, s poudarkom na enoslednih motornih vozilih.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir