Poleg občin Osečina in Sremski Karlovci, se je občina Ormož sporijateljila tudi z občino Irig v Srbiji.
Skupaj 20 predstavnikov – politikov, gospodarstvenikov in drugih je današnji obisk v Ormožu namenilo zbiranju informacij o življenju v Evropski skupnosti. Ormožani so obiskovalcem pripravili pester program aktivnosti, uradni del s podpisom pisma o nameri sodelovanja pa je potekal v Viteški dvorani v ormoškem gradu. Razen tamburaške skupine Pika Poka, ki je goste pozdravila z glasbo, jih je nagovoril tudi župan Alojz Sok, ki je povedal:

V imenu gostov je spregovoril še podpredsednik občine Irig Božidar Ivanić, ki je izrazil veselje, da je tudi občina Ormož izrazila dobro voljo, da Srbiji pomaga na poti v Evropo.
„Pismo o nameri“, ki bi tako naj bil prvi korak k dolgoročnemu vsestranskemu sodelovanju občin, sta podpisala župan Alojz Sok in podpredsednik občine Irig Božidar Ivanić.

Občina Irig leži 70 kilometrov severozahodno od Beograda na južnih obronkih Fruške gore. Spada v Sremsko okrožje ter šteje okrog 12.300 prebivalcev, ki se v večini ukvarjajo s poljedelstvom in vinogradništvom, ter s turizmom. Irig je namreč očina številnih kulturnih znamenitosti, med katere kot največje bogastvo štejejo 8 fruškogorskih manastirov in toplice Vrdnik. In kot je povedal podpredsednik občine Irig Božidar Ivanić, se že veselijo trenutka, ko pa bodo Ormožani lahko vrnili obisk in si ogledali njihova bogastva.DSCN0808

DSCN0809

DSCN0812

DSCN0814

DSCN0815