S sprejetjem Državnega prostorskega načrta je družba ELES prevzela tudi vodilno vlogo komuniciranja z vsemi lokalnimi skupnostmi na trasi daljnovoda Cirkovce – Pince. Gre za kar 3300 lastnikov nepremičnin. ELES pa si s temi želi vzpostaviti čim bolj konstruktiven dialog, pa tudi z lokalnimi skupnostmi. S sestanki so začeli konec septembra, v Ormožu pa so organizirali tiskovno konferenco.
V soboto je v Ormožu bilo strokovno izobraževanje, ki ga organizira Društvo medicinskih sester , babic in zdravstvenih tehnikov Ptuj – Ormož. Izobraževanje je potekalo v sodelovanju s Psihiatrično bolnišnico Ormož, saj je izobraževanje potekalo na temo „ Psihiatrija včeraj, danes, jutri“.
V Ivanjkovcih so v soboto odprli novo športno igrišče, z novo tekaško stezo, s terenom za skok v daljavo in metanje krogle, z igriščem za odbojko, tenis in z obnovljenim rokometnim in nogometnim igriščem. Dosežku primerna je bila tudi otvoritev, boste lahko videli.
VRTEC Ormož v sodelovanju z OŠ Ormož in OŠ Stanka Vraza je bil organizator srečanja otrok pod naslovom IGRE BREZ MEJA. V mešanih skupinah imenovanih institucij so se preizkusili v družabnih in drugih igrah – in tak način prestavili meje, ki nam jih včasih določajo različne življenjske okoliščine.
Verjeli ali ne – v nadaljevanju oddaje pa se odpravljamo v Makedonijo. Natančneje v občino Gjorče Petrov, ki je ena od desetih občin glavnega mesta Skopje. Namreč – na svoj prvi občinski praznik so povabili tudi delegacijo iz Ormoža in Središče ob Dravi.
Sledil bo še pregled športnih dogodkov: Posebej bomo predstavili Simona Veldina, ki se je z zlato medaljo vrnil iz svetovnega prvenstva v triatlonu moči, ki je potekalo na Slovaškem.

Vabljeni k ogledu oddaje!