Najprej se odpravljamo med slušatelje Univerze za tretje življenjsko obdobje, ki deluje znotraj Ljudske univerze Ormož . Šesto predavanje v študijskem letu 2014/2015 je nosilo naslov VARSTVO POTROŠNIKOV. Tematika…. ki je vedno zanimiva in, ki po navadi rodi nešteto vprašanj.
Osrednji dogodek minulih dni pa je zagotovo NOVA knjižnica: Od ponedeljka se je namreč v knjižnico „Franca Ksavra Meška“ Ormož potrebno odpraviti v Žigrovo ulico v obnovljeno zgradbo nekdanjega vrtca. Bilo smo na svečanem odprtju nove knjižnice je bilo v petek.
V minulega pol stoletja je kurent postal osrednji lik v času pustovanja, številna kurentovanja pa najodmevnejše in najbolj množične kulturno-etnološke prireditve v Sloveniji in srednji Evropi. V teh dneh je tako čas kurentov. Ormoški so si minulo sredo so si vzeli čas za obisk Javnih zavodov v Ormožu, med temi so, seveda obiskali tudi ormoški vrtec…
Starši učencev OŠ Stanka Vraza so v decembru odigrali igro NERODNA AVGUŠTINA. Prireditev je bila dobrodelna, za šolski sklad Osnovne šole Stanka Vraza so zbirali prostovoljne prispevke. Zbrali so 1.050€. Vsak cent iz te vsote bo dobro naložen – namenjen učencem. Igro so ponovili v četrtek za otroke iz vrtca. Ob tej priložnosti smo se pogovarjali z idejno vodjo in predsednico sveta staršev Natašo Gregur.

Z novo premiero pa se ponaša tudi Kulturno umetniško društvo PODGORCI, ki je pred kratkim razveselilo z dramsko-pevsko prireditvijo VAŠKE ZGODBE. Gre za prireditev, ki ne bo pustila ravnodušnega še najbolj zahtevnega gledalca. Ogledali si boste lahko tudi nekaj utrinkov s predstave.

V športnem delu oddaje bo govora o zadnjih uspehih strelcev in rokometašev.

Oddaja bo na programu KTV Ormož nocoj ob 20.05 uri.
(Ponovitve so v petek ob 10.00 in 16.00 uri, v soboto ob 18.00 uri in v nedeljo ob 11.00 in 18.00 uri.
Oddaja je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV ter v nedeljo ob 14.45 uri na TELE M. Lahko pa si jo ogledate tudi na tej spletni strani pod “oddaje”).