PGD ORMOŽ letos slavi 130.obletnico delovanja. Pokroviteljstvo na svečanosti, ki bo septembra, je prevzel predsednik RS Borut Pahor, ki bo Ormoške gasilce predvidoma obiskal že ta mesec.

Za PGD ORMOŽ je uspešno leto, so povedali na minulem občnem zboru. V letu 2015 so imeli 41 intervencij: 22 krat so intervenirali pri prometnih nesrečah, 7 krat so nudili tehnično pomoč reševalcem, 2 krat so posredovali pri nesrečah z nevarno snovjo ter pogasili dva požara. Sicer pa so v preteklem letu nabavili ter zamenjali osebno zaščitno opremo gasilcev in delavske obleke za mladino, skupaj z Gasilsko zvezo Ormož in s pomočjo domače občine, ki je prispevala 22 tisoč so nabavili poveljniško vozilo, v vrednosti blizu 36 tisoč evrov.
Na operativnih igrah Gasilske zveze Ormož so tretjič zapored osvojili pokal in ga tako prejeli v trajno last ter se udeleževali raznih gasilskih tekmovanj naokrog. Veliko vlagajo tudi v izobraževanje in v vzgojo mladih gasilcev.
V tekočem in naslednjem letu imajo v načrtu nabaviti gasilsko vozilo z dvigalom. Letos pa bi radi (končno) pričeli z izgradnjo tako želenega prizidka.