Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure, dne 12. 6. 2019, do 7.00 ure, dne 13. 6. 2019, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 12. 6. 2019

Ob 9:26 uri smo na podlagi ustnega zaprosila, v Ormožu pri enem od trgovskih lokalov nudili pomoč delavcu Pomurskih mesnin pri nemotenem natovarjanju blaga.

Ob 10:06 uri smo na PP gostili učence 4. razredov in njihove mentorje iz OŠ Ivanjkovci, kateri so aktualni zmagovalci 14. otroške varnostne olimpijade, ki jo je organizirala PU Maribor. Navzoč je bil tudi predstavnik iz sektorja uniformirane policije PU Maribor, ormoška podžupanja in pa novinarja KTV Ormož.

Ob 11:10 uri nas je lastnica iz Frankovcev obvestila, da je tega dne ob približno 10. uri pri ormoškem Hoferju izgubila rdečo žensko usnjeno denarnico z vsebino.

Ob 16:11 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na bencinskem servisu Petrola v Središču ob Dravi. Patrulja je odstopila od ogleda kraja prometne nesreče. Udeleženkama je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 18:15 uri smo bili obveščeni o tatvini denarja v naselju Gomila pri Kogu. Patrulja je na kraju ugotovila, da gre za sorodstveno razmerje, zato so oškodovanca napotili na zasebno tožbo.

Ob 18:17 uri smo bili obveščeni o poškodbi vozila na parkirnem prostoru pri ormoškem Hoferju. Patrulja je na kraju ugotovila, da je nn voznik zaradi nepravilnega premika poškodoval pravilno parkiran osebni avtomobil.
Vse, ki bi morebitno nesrečo videli in razpolagajo z informacijami o povzročitelju, naprošamo, da se zglasijo na PP Ormož.

Ob 04:40 uri smo imeli v postopku državljana Sirije, kateri je pred tem ilegalno vstopil v državo.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 13. 6. 2019:
– opravljali bomo naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola).

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir