Svetniški klub Zares in Lista za razvoj občine Ormož, kar pomeni Vili Trofenik, mag.Boštjan Štefančič in vodja Kluba Stanko Podgorelec so danes imeli tiskovno konferenco, kjer je – kot po navadi bilo veliko povedanega na račun delovanja občine Ormož, ki se – po njihovem mnenju – duši v nezakonitostih in korupciji. Zelo oster je bil občinski svetnik Vili Trofenik, ki se je posebej dotaknil problematike odlagališča odpadkov in porabe namenskih sredstev. Dejal je, da ormoški župan Alojz Sok trmasto vztraja pri Predlogu odloka o namenski porabi sredstev za infrastrukturo na območju katastrskih občin Hardek in Ormož z enim samim namenom, da bi si pridobil formalno podlago za legalizacijo nenamenskega trošenja sredstev, ki so si jih občani plačevali za pridobitev novega prostora za odlaganje nenevarnih odpadkov. V devetih letih se je tako nabralo za več kot 2 milijona evrov nenamenskega denarja, je dejal Vili Trofenik:

Tonska izjava (Vili Trofenik, posnetek v celoti)
DM200079

Kot smo neuradno izvedeli, problem z omenjeno namensko oziroma nenamensko porabo sredstev z naslova odvoza odpadkov obravnava tudi policija; kot nezakonito pa je nenamensko porabo sredstev označil tudi Nadzorni odbor, o čemer je debata tekla tudi na minuli seji ormoškega občinskega sveta.
Na 25.seji v ponedeljek, ki jo bomo od 16.ure na KTV ORMOŽ tudi neposredno prenašali iz sejne dvorane je na dnevnem redu DRUGA obravnava Predloga Odloka o namenski porabi sredstev za infrastrukturo na območju katastrskih občin Hardek in Ormož, h kateri je Svetniški klub ZARES in Lista za razvoj občine Ormož napovedal kar nekaj amandmajev.

DSC08206
Mag.Boštjan Štefančič ob pošiljki zahtevane dokumentacije (Foto:Karolina Putarek)

DSC08202
Na tiskovni konferenci (z leve): Vili Trofenik, mag.Boštjan Štefančič, Stanko Podgorelec (Foto:Karolina Putarek)