ROKOMET, 1. SRL, 2. krog:
Vinarji ostali na vrhu
Jeruzalem – Loka 26 : 20 (13 : 10)
Jeruzalem:
Jelen (16 obramb), Žuran; Korpar, Krabonja 1, Cvetko, Rajšp, Bogadi 3, Merdanovič, Radujković 1, Čudič 4 (1), Špiljak 3, Sok 8, Hebar, Kljajič 2, Žmavc, Šišmanovič 4. Trener: Saša Prapotnik
Loka: Vrbinc (3 obrambe), Panjtar (6 obramb); Hrastnik 3, M. Cingesar 1, Rakovec, Košir, Jamnik 5 (3), Dolenec, D. Cingesar 3, Bradeško, Šibanc 1, Korošec, Gaber 4, Rebič 2, Nosan 1, Tomšič. Trener: Boštjan Makovec
Sedemmetrovke: Jeruzalem 2/1; Loka 4/3.
Izključitve: Jeruzalem 8; Loka 8 minut.
Igralec tekme: Tadej Sok (Jeruzalem Ormož).
Pred blizu 300 gledalci so rokometaši Jeruzalema po hudi borbi ugnali zasedbo Loke in ostali še drugič zapovrstjo na vrhu lestvice. Gostje so že v 2. krogu proti Celju dokazali, da gre za odlično obrambno ekipo, ki goji obrambno postavitev 6 – 0 z velikani mladinskimi reprezentanti Gabrom, Nosanom in Cingesarjem. Uvodne minute so bil povsem v znamenju Ormožanov, ki so preko čvrste obrambe na čelu z vratarjem Jelenom (16 obramb) prihajali do protinapadov ter lahkih zadetkov. Ločani so svoj prvi gol dosegli šel v 7. minuti, Jeruzalem pa je v 14. minuti že vodil s 5 (8 : 3). Najvišjo prednost na tekmi so gostitelji dosegli pri izidu 12 : 6 in pri tem rezultatu zapravili dve priložnosti za povišanje prednosti. Napake gostiteljev v polprotinapadih so s pridom izkoristili Škofjeločani in se z zadetkom Gabra v zadnjih sekundah 1. polčasa približali le na -3 (13 : 10). Glede na prikazano igro je to bila minimalna prednost Ormožanov. V nadaljevanju so Vinarji hitrost igre krepko zmanjšali za kar so naleteli na težave in na napade na postavljeno obrambo, kar je bil veter v hrbet borbenim gostom. Ti so zaostanek s petimi točkami (20 : 15) po seriji 3 : 0 znižali na le dva zadetka zaostanka. Še v dveh primerih so Škofjeločani zaostajali le za dve točki, nazadnje pri rezultatu 22 : 20, nato pa je počilo na škofjeloški klopi, kjer sta zaradi nešportnega obnašanja pordečela trenerja Boštjan Makovec in Sergej Sokolov. Izključitvi na klopi Gorenjcev so kot je treba izkoristili Jeruzalemčki in s serijo 4 : 0 mirno pripeljali tekmo do končne zmage s 26 : 20. Podobno kot na prvem srečanju v Novem mestu so tudi tokrat blestela krila z 100% izkupičkom (met 12/12). Poleg odličnega vratarja Jelena si ormoški fantje zaslužijo pohvalo za igro v obrambi, saj so prejeli le 17 zadetkov iz igre. V soboto 17. septembra ob 19.00 uri Ormožane čaka novo neugodno gostovanje v Trebnjem pri Trimu, ki je sezono štartal z dvema minimalnima porazoma proti Krškemu in Celju.

Trener Jeruzalema iz Ormoža Saša Prapotnik

IZJAVI:
Jaka Špiljak (Jeruzalem):
Borili smo se kot je bil dogovor v slačilnici in zasluženo zmagali. Žal smo v 2. polčasu odigrali precej slabše, vendar nas je iz težav reševala igra v obrambi in vratar Gašper Jelen, ki dokazuje, da je eden najboljših vratarjev v ligi. V Trebnjem lahko obljubim veliko borbenosti in srčnosti ter upam na ugoden rezultat. Sicer sem novi igralec Ormoža in upam, da bomo čim dlje časa ostali pri vrhu, čeprav je še vedno naš osnovni cilj obstanek v ligi in da bomo napredovali kot ekipa ter tudi v invidualnem smislu.
Žiga Bradeško (Loka): Čestitam Ormožanom na zasluženi zmagi. Storili smo preveč napak v napadu in obrambi. Na poti do presenečenja nas je zaustavil ormoški vratar. V 2. polčasu smo lovili nasprotnika, vendar neuspešno. V naslednjem krogu moramo nujno ugnati Šmartno. Naš cilj je letos obstanek v ligi.

ROKOMET
Podpis pogodbe z Jeruzalemom

Jutri v petek 16. septembra ob 13.00 uri bo v prostorih ormoške kleti svečani podpis pogodbe med rokometnim klubom Ormož in generalnim sponzorjem Jeruzalemom. Izbran je pravi trenutek, saj so Vinarji po dveh krogih trenutno na vrhu elitne rokometne lige, kar je za klub in generalnega sponzorja lepo priznanje.