ROKOMET, 1/32 Pokala Slovenije:
Škofja Loka premočna za Veliko Nedeljo

Ekipa Jeruzalema je za razliko od rokometašev Velike Nedelje bila prosta v 1/32 pokalnega tekmovanja. Pred kratkim so Škofjeločani gostovali na Hardeku v tekmi državnega prvenstva, tokrat pri slovenskem drugoligašu Veliki Nedelji v pokalnem tekmovanju. Pred pokalno tekmo so domačini doživeli prvi prvenstveni poraz v Hrpeljah, gostje pa so doma ugnali letos slabi Maribor. Obe ekipi sta srečanje pričeli brez obramb in zadetki so padali po tekočem traku. Škofjeločani so vnovčili svojo kvaliteto in si že do odmora priigrali šest golov prednosti, 15 : 21. V nadaljevanju je prednost Gorenjcev le naraščala in se na koncu zaustavila pri zmagi s šestnajstimi zadetki, 26 : 42.

Velika Nedelja je Škofjeločanom parirala le v 1. polčasu.

Velika Nedelja je Škofjeločanom parirala le v 1. polčasu.

IZJAVI:
Filip Bombek (RK Velika Nedelja Carrera Optyl): Za nas je pomembno, da preko pokala lahko zaigramo z najboljšimi ekipami v državi. V 1. polčasu smo dokaj dobro parirali, saj tudi Loka ni zaigrala z najboljšo zasedbo. V 2. polčasu so zaigrali s prvo sedmerko, kar se je poznalo na rezultatu. Sami smo imeli kratko klop in nismo mogli držati stika z nasprotnikom. Vsaka tekma nam igralcem prinaša neke nove izkušnje, še sploh če zaigramo proti ekipi kot je Loka. Igralci so fizično bistveno močnejši kot v naši 2. ligi. Nam zdaj ostaja prvenstvo, kjer ciljamo na uvrstitev med prve tri ekipe.
Bojan Čotar (trener RD Loka Urbanscape): Tekma nam je služila, da ponudimo minutažo vsem igralcem in da se dobro stečemo. Namen je bil dosežen in uvrstitev v naslednji krog je najpomembnejše. Trenerji zmeraj opozarjamo, da je treba tekme resno vzeti, vendar je vseeno bilo v podzavesti igralcev, ne podcenjevanje, ampak, da se bo lažje prišlo do zmage. Vsaka ekipa, ki trenira zna igrati rokomet. Domačini so pošteno oddelali tekmo in jim želim čim več uspeha v prihodnosti.

Priložnost v golu je dobil Matic Škrjanec (letnik 1999).

Priložnost v golu je dobil Matic Škrjanec (letnik 1999).

Zaključni turnir najboljših štirih ekip v Pokalu Slovenije bo na sporedu 16. in 17. aprila 2016. V boju za Final 4 ostaja še 32 ekip.