ROKOMET, mlajše selekcije:
Starejše dečke B Združenih (J. Ormož &. V. Nedelja) čaka Final 4 v Novem mestu

Pred začetkom sezone je cilj ekipe bil uvrstitev od 5. – 8. mesta, a je ekipa po marljivem delu na treningih rasla iz tekme v tekmo in med sezono še bila uspešna na turnirju v Poreču na Hrvaškem (2. mesto) in v Žepčah v BiH (1. mesto). Ekipa je v polfinalu na štirinajstih tekmah dosegla trinajst zmag in remizirala z Ribnico.
Ekipo sestavlja žal le enajst fantov (vsi letnik 2002), ki sicer prihajajo iz petih različnih šol: iz OŠ Ormož (Aleš Zemljič, Gašper Cvetko, Žiga Herga Rizman, Maj Voršič), OŠ Velika Nedelja (Enej Kovačec), OŠ Miklavž pri Ormožu (Jure Lukman, Žiga Borko), OŠ Ivanjkovci (Denis Škrinjar, Blaž Fergola, Rok Rubin) in OŠ Središče ob Dravi (Niko Novak). Za novi veliki uspeh generacije 2002 (tretji zaporedni nastop na Final 4) so v veliki meri zaslužni tudi igralci letnika 2001, ki so skozi celo leto na treningih bili močan sparing partner in so leto mlajšim soigralcem nudili kvalitetne treninge. Pohvalo si zaslužijo Niko Sovič, Žan Toplak, Uroš Horvat in Tobi Torič. Zaključni turnir, ki bo dal odgovor o novem prvaku, bo potekal v petek 20. in nedeljo 22. maja v Novem mestu.

RK Jeruzalem Ormož, letniki 2002. Tretji, četrti, .....

RK Jeruzalem Ormož, letniki 2002. Tretji, četrti, …..

Krka, čeprav prvič na Final 4, je največji favorit za naslov državnega prvaka. Ribnica je ekipa z izjemnim posameznikom Nikom Čirovićem, ki lahko sam odloči vsako tekmo. Ribničani so pri mlajših dečkih B osvojili 2., pri mlajših dečkih A 3. mesto. Mokerc Ig je v polfinalu izločil aktualne državne prvake Trimo Trebnje, kar nazorno dokazuje, da gre za kvalitetno ekipo, ki je velika neznanka. In tu so še Jeruzalemčki. Predlani tretji, lani četrti v državi. Ekipa, ki je lahko prvak in gladko četrta. Največja neznanka in zato bo turnir v Novem mestu izjemno zanimiv in nepredvidljiv. Glede Jeruzalemčkov se pustimo presenetiti. Ekipi ne govorijo zaman “Ormoški leteči cirkus”.

Če bo ekipa odigrala v obrambi kot zmore se lahko nadejamo lepih novic iz Novega mesta.

Če bo ekipa odigrala v obrambi kot zmore se lahko nadejamo lepih novic iz Novega mesta.

Razpored tekem Združenih na Final 4 v Novem mestu (ŠD Marof Novo mesto):
petek 20. 5. 2016 ob 19.00 uri: Jeruzalem Ormož – Mokerc Ig
nedelja 22. 5. 2016 ob 10.00 uri: Jeruzalem Ormož – Riko Ribnica
nedelja 22. 5. 2016 ob 17.00 uri: Jeruzalem Ormož – Krka Novo mesto