ROKOMET, RK Jeruzalem Ormož:
Dve ekipi na Eurofest; Deset Ormožanov v reprezentancah

Ekipi starejših dečkov A (letniki 2001) in starejših dečkov B (letniki 2002) sta se v sredo 1. julija dopoldan odpravili na 23. mednarodni turnir Eurofest. Turnir bo tokrat prvič v celoti potekal v Kopru in traja do ponedeljka 6. julija. Na turnirju sodeluje 152 ekip iz 18 držav. V konkurenci letnikov 2001 nastopa 7 ekip: Maccabi Tel Aviv (Izrael), Palamano Opicina (Italija), Palamano Tavarnelle (Italija),
RD Koper 2013 (Slovenija), Uilenspiegel Wilrijk A, Uilenspiegel Wilrijk B (obe ekipi iz Belgije), RK V. Nedelja Carrera Optyl & RK Jeruzalem Ormož (Slovenija). Najštevilčnejša je konkurenca pri letnikih 2002, kjer nastopa kar 15 ekip iz 10 držav. Nastopajoče ekipe so: Comittee (Francija), Don Bosco Gent (Belgija), HC Tatran Stupava (Slovaška), Herlev/Hjorten A (Danska), Herlev/Hjorten B (Danska),
Jiskra Třeboň (Češka), Maccabi Tel Aviv (Izrael), Óbudai Kézilabda Sportiskola (Madžarska), RD Izola (Slovenija), Smederevo (Srbija), Trsat Rijeka (Hrvaška), RK V. Nedelja Carrera Optyl & RK Jeruzalem Ormož (Slovenija), RK Trnje (Hrvaška), Szentgotthárdi KK (Madžarska), TJ Sparta Kutná Hora (Češka). Ekipi bosta na turnirju vodila trenerja Branko Bogša in Davorin Kovačec.

Konec počitnic za reprezentante
V mesecu juliju in avgustu bo aktivnih kar deset Ormožanov v različnih reprezentancah. Bruno Levak se bo na pripravah boril za mesto v ekipi hrvaške kadetske reprezentance, ki jo od 8. do 20. avgusta pričakuje nastop na SP v Rusiji. Nastop v Jekaterinburgu si bo poskušal priboriti tudi Jure Kocbek, vendar v dresu slovenske kadetske reprezentance, kjer imajo pravico nastopa letniki 1996 in mlajši. Odkritje sezone pričenja s pripravami na SP že v ponedeljek 6. julija, ko se bo reprezentanca zbrala v Škofji Loki. Dva dni kasneje bo s pripravami na Olimpijski festival evropske mladine pričela slovenska reprezentanca mlajših kadetov (letniki 1998 in mlajši), katero kot trenerja vodita Ormožana Saša Prapotnik in Uroš Krstič. Prvi od treh delov priprav bo opravljen na Rogli od srede 8. do sobote 11. julija.

Trener Saša Prapotnik bo kaj kmalu zaključil z rokometnim dopustom. V sredo 8. julija bo z repko letnika 1998 pričel priprave na Olimpijski festival evropske mladine v Gruziji.

Trener Saša Prapotnik bo kaj kmalu zaključil z rokometnim dopustom. V sredo 8. julija bo z repko letnika 1998 pričel priprave na Olimpijski festival evropske mladine v Gruziji.

Na pripravah sodelujejo tudi štirje Ormožani, ki so eni glavnih nosilcev igre v tej reprezentanci (Tilen Kosi, Gašper Horvat, Dominik Ozmec, Miha Kavčič). Kosi in Horvat pomembna možakarja v napadalnem delu, Ozmec in Kavčič v obrambnem delu. Z reprezentanco mlajših kadetov bo prvič sodeloval tudi Izidor Cuković, kot fizioterapevt. Prvenstvo v Gruziji bo potekalo od 26. julija do 2. avgusta. “Nabrane izkušnje izpred dveh let z reprezentanco letnika 1996 nam govorijo, da bodo priprave težke tako fizično kot psihično. Fizično iz razloga, da fantje niso navajeni trenirati dvakrat na dan. Obenem se igralci morajo iz različnih klubov družiti 24 ur na dan in držati pravil strokovnega štaba. Nekateri imajo težave s socializacijo in na vse takšne ter podobne situacije moraš biti dobro pripravljen. Igralski kader je soliden, zato je naš osnovni cilj uvrstitev v polfinale, želje pa precej višje” je povedal pred pričetkom priprav trener Prapotnik. V petek 17. in soboto 18. julija reprezentanco na Rogli pričakujeta dve mednarodni preizkušnji proti Madžarom, ki so prav tako udeleženci tekmovanja osmih ekip v gruzijski prestolnici Tibillisiju. Kot deseti aktivni reprezentant, ki prihaja iz vrst Jeruzalema, je vratar hrvaške reprezentance mlajših kadetov 17 – letni Marin Šutalo. Ta se s svojo ekipo mudi na štirinajst dnevnem rokometnem kampu Hrvaške rokometne zveze v Umagu. V ormoškem klubu je torej zmeraj pestro dogajanje. V klubu upajo, da se njihovi upi čim bolje izkažejo ter v klube vrnejo brez poškodb.

Gašper Horvat in Tilen Kosi (RK Jeruzalem Ormož). Ena od desetih Ormožanov, ki jih čakajo reprezentančne obveznosti.

Gašper Horvat in Tilen Kosi (RK Jeruzalem Ormož). Ena od desetih Ormožanov, ki jih čakajo reprezentančne obveznosti.