TOREK 30. 6. 2015:

Ob 08.35 uri smo v Središču ob Dravi obravnavali spor med sosedoma glede uporabe dovozne ceste. Zadeva je zaključena s točko v poročilu.

Ob 09.35 uri smo v Koračicah obravnavali spor med sosedoma, kjer je nezavarovan pes pogrizel drugega psa. Lastnici psa, katera ni ustrezno zavarovala živali je bil izdan plačilni nalog.

Ob 17.00 uri je bil na policijski postaji Ormož sprejet zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje tatvine. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 19.30 uri smo bili napoteni v Litmerk, kjer je prišlo do spora med snaho in taščo. V razgovoru kršitve nismo zaznali.

Ob 06.30 uri naslednjega dne smo bili s strani občana obveščeni o izgubi registrske tablice MB KE-498, na relaciji Ormož-Središče-Jeruzalem.

SREDA 1. 7. 2015

Ob 9.32 smo bili obveščeni o tatvini v naselju Hranjigovci. Ugotovljeno je bilo, da sta dva neznanca iz odklenjene hiše, ko je bil lastnik zunaj odtujila 150 EUR.
V tej zvezi opozarjamo vse bralce, naj se obnašajo samozaščitno in ne puščajo odklenjenih hiš, gospodarskih poslopij ali vozil. V primeru, da opazijo sumljive osebe o tem obvestite Policijsko postajo Ormož ali številko 113.

Ob 14.08 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Ormožu. Do trčenja je prišlo med dvema voznicama osebnih avtomobilov.

Ob 17.15 smo bili obveščeni, da je v zdravstvenem domu Ormož iskal zdravniško pomoč otrok, katerega je v popoldanskem času na igrišču v Svetem Tomažu ugriznil neznan pes in ga poškodoval.
V zvezi s tem dogodkom pozivamo morebitne očividce, da pokličejo na Policijsko postajo Ormož, saj se ugotavlja lastnik psa.
Hkrati pozivamo vse lastnike psov, da morajo biti le ti vedno pod nadzorom lastnikov, to pomeni, da ne smejo prosto hoditi okrog.

Ob 19.30 uri je bil na policijski postaji sprejet zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje tatvine. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 20.35 uri smo na glavni cesti izven naselja Ormož obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika motornega kolesa in lahkimi telesnimi poškodbami. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje v cestnem prometu z neprilagojeno hitrostjo. Sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Ormožu.


Napoved aktivnosti za četrtek, dne 2. 7. 2015:

– ob rednem delu bomo opravljali v cestnem prometu meritve hitrosti z laserskim merilnikom in preverjali psihofizično stanje udeležencev v cestnem prometu.

PRIPRAVILI:
Aleš Meško, policist I,
Jožef Magdič, polisict I
in Edvard Cvetko, komandir