V družbi P&F Jeruzalem so včeraj pripravili tiskovno konferenco, kjer so predstavili novosti in podpisali sponzorsko pogodbo z Rokometnim klubom Ormož:

Lastnik P&F Holding vino d.o.o. Vladimir Puklavec je uvodoma spregovoril o spremembah v strategiji podjetja ter predstavil novega direktorja skupine P&F Holding vina Jorna Pedersena.
Kot je povedal Puklavec, Ormoška klet že nekaj mesecev sodeluje z danskim menedžerjem Jornom Pedersenom, ki ima bogate izkušnje v poslih na področju pijač in prehrane oziroma na področju ustvarjanja blagovnih znamk. Puklavec ga je nastavil kot novega direktorja Holdinga P&F Wineries.
58 letni Pedersen, ki je 20 let delal v pivovarskem podjetju Carlsberg, trenutno živi na Hrvaškem, kjer je bil pred časom tudi član uprave Podravke. Dejal, da se zelo veseli sodelovanja pri uresničevanju zastavljene strategije. Zaveda se, je dejal, da je konkurenca na trgu huda, in da se mu najpomembnejše zdi, da delajo na prepoznavnosti znamke P&F ter poudaril:
»Počaščen sem, da me je gospod Puklavec povabil k sodelovanju in da smo našli skupno strategijo, v katero trdno verjamemo. Ni lepšega priti v podjetje ravno v času, ko prejeme toliko nagrad in priznanj za svoje delo. Gre za unikatno podjetje, z dolgo tradicijo, družinsko zgodbo in vrednotami, kar pa nam manjka so unikatne prodajne poti. In naš cilj bo začrtati jasen fokus in identiteto podjetja. Fokus postavljamo na vinih najvišje kakovosti in stiku s potrošniki.«

V nadaljevanju pa je direktor in glavni enolog P&F Jeruzalem Mitja Herga spregovoril o projektih v Makedoniji, o uspehih v minulih mesecih, ki so jih vina iz kleti P&F požela tako doma, kot v Evropi ter o letošnjem poteku trgatve.
Ob prejemu 28 medalj in že drugem nazivu Vinar leta na “Vino Slovenija Gornja Radgona” je klet dobila nedvoumno priznanje za svoje delo, je dejal Herga. Prav vsa vina poslana na ocenjevanje so prejela eno od medalj, od velikih zlatih za arhivska, do zlatih za letnik 2015, je po včerajšnji razglasitvi vinarja leta poudaril Mitja Herga, ki je obenem predstavil tudi prva pričakovanja za letnik 2016. S trgatvijo pričenjajo 5. septembra in po prvih ocenah bo letnik nekoliko manjši a izredno kakovosten:

»Zaradi zmrzali in toče, ki smo jo utrpeli dvakrat, bo letošnji pridelek manjši za 16 %. Iz lastnih vinogradov tako pričakujmo 3.700 ton grozdja, kar je 650.000 litrov vina manj kot lani. Večje težave zaradi zmrzali so utrpeli naši kooperanti. Iz odkupa pričakujemo 30 % oziroma 600.000 litrov vina manj. V primeru, da bo jesen suha in sončna, se lahko nadejamo zelo aromatičnih in sortno prepoznavnih vin. Temperature so bile letos namreč nižje in ni bilo ekstremno vročih dni, kar je izrazito pozitivno za razvoj aromatike. Obenem pa bodo izrazitejše kisline, kar pomeni radoživost in eleganco vin.«

Mitja Herga je obenem izpostavil, da je podjetje letos uspešno zaključilo investicijo v kleti v Makedoniji, kjer se jim je pridružil tudi priznan enolog, dr. Dane Jovanov. V Makedoniji prav tako pričakujejo najvišjo kakovost in vrednost vin, s poudarkom na cabernet sauvignonu, s trgatvijo pa začenjajo že to soboto.

Ob koncu je sledil še slavnostni podpis sponzorske pogodbe z Rokometnim klubom Jeruzalem Ormož. Pogodbo sta podpisala lastnik Vladimir Puklavec in predsednik RK Ormož Martin Hebar.

slika_Pedersen_Puklavec

DSCN3537

DSCN3540

DSCN3541

DSCN3545

DSCN3546

DSCN3548

DSCN3549

DSCN3550