STRELSTVO:
Sloviti Peter Sidi je gostil nekaj najboljših slovenskih strelcev z MK

Eden najboljših svetovnih strelskih asov Madžar Peter Sidi je povabil nekaj najboljših slovenskih strelcev na priprave v Komarom pri Györu, kjer so bili priča odprtju popolnoma novega dvoranskega 50-metrskega strelišča.
Izjemno funkcionalen strelski center je kompletno opremljen z elektronskimi tarčami Meyton. Strelci lahko trenirajo z MK orožjem na 8 strelskih mestih na 50 metrov ter 16 strelskih mestih z zračnim orožjem na 10 metrov. Poleg Rajmonda Debevca, ki bo že konec prihodnjega meseca nastopil na 1. svetovnem pokalu v Ft.Benningu, so se na prvih letošnjih pripravah slovenskih strelcev z MK orožjem zbrali še Robert Markoja, Renata Oražem, Vesna Mele, Gregor Gotovina, Jernej Žižek in mladinec Žan Kelenc.
Večina omenjenih strelcev se pripravlja za nastop na otvoritvenem dvoranskem tekmovanju z MK orožjem za Veliko nagrado Wroclawa, ki bo sredi marca na Poljskem.

Med gosti Petra Sidija je bila tudi naša odlična strelka z MK Vesna mele.

Med gosti Petra Sidija je bila tudi naša odlična strelka z MK Vesna Mele.

Državno prvenstvo za veteranke in veterane:
Meletova na veteranskem prvenstvu dvakrat druga

Po državnem prvenstvu za vse kategorije z zračnim orožjem v letu 2011 je bilo v Kidričevem tokrat izvedeno odprto veteransko državno prvenstvo. V organizaciji domačega strelskega društva Kidričevo je bilo tekmovanje izvedeno na 40 steznem montažnem strelišču v športni dvorani Kidričevo. Nastopilo je 161 tekmovalcev, kateri so bili razvrščeni skupaj v deset kategorij v dveh disciplinah. S serijsko zračno puško je tekmovalo največ strelcev, nekoliko manj strelk, v disciplini zračna pištola pa se je nekoliko poznala odsotnost večjega števila veteranov starostne kategorije nad 50 let. Le ti so še aktivni tekmovalci, zato so se zaradi pravil, katera ne dovoljujejo nastopa na veteranskem in članskem državnem prvenstvu odpovedali temu nastopu.

Veterani nad 60 let – puška:
27. Branko Veselko (SD TSO) – 159 krogov
Veteranke nad 60 let – puška:
1. Slava Lugarič (SD Impol Slovenska Bistrica) – 174 krogov
2. Vesna Mele (SD TSO) – 173 krogov
Veterani nad 60 let – pištola:
4. Alojz Trstenjak (SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu) – 170 krogov
Veteranke nad 60 let – pištola:
1. Lea Črešnik (SD Dolič) 173 krogov
2. Vesna Mele (SD TSO) – 167 krogov