Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne
12. 6. 2018, do 7. ure dne 13. 6. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 12. 6. 2018:
Ob 10:30 uri smo na policijski postaji sprejeli prijavo kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.
 
Ob 11:20 uri smo v Svetinjah obravnavali kaznivo dejanje tatvine, kjer sta dve neznanki, kateri prodajata set kuhinjskih nožev in posode, odtujile bankovec za 100 EUR.
 
Ob 19:15 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti izven naselja Hum pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik traktorja zaradi nepravilne strani vožnje trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil, kateri pa je že pred trčenjem ustavil ob desnem robu vozišča. Med ogledom je bilo ugotovljeno, da je voznik traktorja vozil neregistriran traktor in pod vplivom alkohola. Zaradi kršitev je povzročitelju bil na kraju izdan plačilni nalog ter prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.
 
Ob 21:40 uri smo bili na kraju prometne nesreče II, kategorije na lokalni cesti v naselju Stanovno. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik specialnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča kjer se je vozilo prevrnilo na streho. V prometni nesreči je en sopotnik dobil lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izda izdan plačilni nalog.
 
Napoved aktivnosti za sredo dne 13. 6. 2018:
-Ob rednem delu bomo opravljali nadzor prometa s poudarkom na vožnji pod vplivom alkohola in hitrosti.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
Edvard Cvetko, komandir višji policijski inšpektor II

Oblikovala: Anja Fras