Pred kratkim je na obisku v Ormožu bil poslanec v Evropskem parlamentu Lojze Peterle. To je bila tudi priložnost, da ga vprašamo, kako gleda na prehojeno pot v iztekajočem mandatnem obdobju. Kja je povedal boste videli v prvem prispevku.
P&F je podpisal pogodbo za odkup grozdja s Kmetijsko zadrugo Ptuj!
V osnovi gre za 2000 ton grozdja, s tem da so količine lahko večje. Od količine pa bo odvisna tudi cena. In kot je bilo povedano na podpisu pogodbe je osnovni  namen pogodbe dolgoročno zagotavljanje zadostnih količin grozdja za potrebe kleti P&F Jer. Ormož.
V nadaljevanju pa v sosednjo občino Središče ob Dravi, kjer v aprilu praznujejo svoj 60.občinski praznik. Med športnimi, kulturnimi in družabnimi prireditvami, je tudi položitev venca ob spomeniku žrtvam 2.svetovne vojne:
Osrednja občinska proslava ob 60.občinskem prazniku v Središču ob Dravi je bila minulo soboto, ko so devetem občanom podeliliti občinska priznanja, med temu tudi nazvi »Častna Občanka«:
V okviru 60.občinskega praznika je v občini Središče ob Dravi minuli teden potekalo tudi tradicionalno tekmovanje v kegljanju s kroglo na vrvici za pokal občine Središče ob Dravi za upokojence.
Iz Središča ob Dravi pa še v Podgorce, in sicer med tamkajšnje šolarje, kjer so minuli petek imeli zelo zanimiv dan. Razen koncerta »Pozdrav pomladi«, je na šoli v dopoldanskih urah potekal »projektni dan«, ki so ga posvetili astronomiji:
Sicer pa je minuli petek Ormož zaznamoval tradicionalni cvetni sejem po Ormoških ulicah. Sejmi morda res niso več to, kar s bili včasih, a njihov čar ostaja. Še vedno so ormoški sejmi priložnost, da po dolgem času srečaš starega znanca, si napaseš oči in morda kaj malega kupiš. Na cvetnem sejmu – pa zagotovo oljčno vejico:
In minila je tudi cvetna nedelja, ko k blagoslovu odnesemo prvo spomladansko zelenje – kot rečemo: Presmec. Tudi nekaj velikanskih je bilo videti. Takšnega kot so ga izdelali v Cvetkovcih:

9. V nadaljevanju pa med športnike: Med drugim smo bili na finalnem državnem prvenstvu v futsalu med Tomažem in Sodražico, sporočiti pa vam želimo tudi, da se Atletski klub Ormož že pripravlja na 13.ormoški mali maraton, ki bo potekal 19.aprila; izvedeli pa boste še, kako gre ormoškim in središkim nogometašem v ptujski super ligi. Sicer pa naslednje minute prinašajo še nekaj informacij z rokometnih in strelskih terenov.
Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto ob 18.00 uri in v nedeljo 11.00 in ob 18.00 uri
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.30 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”.