NASLOVNA SLIKA: JESENSKA IDILA, 2012, mešana tehnika (trije deli)

V prostorih Grajske pristave v Ormožu je od pred kratnim na ogled razstava slikarke ZLATICE BECI iz Radencev. Razstava je ena izmed tistih, ki vas bo razvedrila in navdala z optimizmom. Na ogled bo do 06.maja:

Zlatica Becci se je rodila na Ptuju, kjer je preživela tudi otroštvo in čas šolanja. Že takrat je verjela, da bo slikarstvo enkrat njen poklic. Tako, da ni omahovala, ko se ji je pri dvajsetih izkazala možnost, da se posveti izobraževanju iz slikarstva. Odpravila se je v Ravensburg, kjer je preživela 5 let, v tem času pa je končala tudi dopisno likovno akademijo v Parizu. Tudi svojo prvo samostojno razstavo je že leta 1974 imela v Ravensburgu. Po vrnitvi v domovino pa so se razstave kar vrstile. Ampak želja po izobraževanju je ni nikoli popustila, tako se je leta 2005 odpravila v Canado, kjer se je izobraževala tri mesece.

ZLATICA BECCI, Turjanci 32, 9252 RADENCI

Svojo likovno ustvarjalnost je sicer začela z oblikovanjem in izdelovanjem svilenih modnih dodatkov, kot so rute, šali in kravate, šele nato je svoje ustvarjanje razširila na platno. Laik težko opiše njene slike – enostavno rečeno: Razvedrile vas bodo, ogrele; predvsem pa očarale tako, da boste še dolgo dobre volje in polni optimizma.
Zlatica Becci uporablja sončne barve in različne tehnike, opaziti je tudi številne ne ravno slikarske materiale:

Z RAZSTAVE:

FIGARO 2012 akril na platnu, mešana tehnika

ZAVESA V RDEČEM 2013, akril na platnu

ABSTRAKCIJA, 2013, akril na platnu

V ormoški grajski pristavi je na ogled 35 likovnih del Zlatice Becci, ki si jih lahko ogledate v delovnem času MUZEJA, pa tudi sicer po predhodni najavi.