Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7. ure dne 17. 12. 2018, do 7. ure dne 18. 12. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 17. 12. 2018

Ob 10.00 uri smo bili obveščeni o kaznivem dejanju Napad na informacijski sistem in kaznivem dejanju Izsiljevanja. Evidentirano kaznivo dejanje in po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo.

Ob 11.22 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in pobegom s kraja. Patrulja na kraju ugotovila, da je neznani voznik z neznanim vozilom poškodoval ograjo okrog vikenda in s kraja odpeljal. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 14.10 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Patrulja je na kraju ugotovila, da je povzročiteljica zaradi nepravilnega premika trčila v parkirani osebni avtomobil in ga poškodovala. Povzročiteljici na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 18.10 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od pregona.


Napoved aktivnosti za torek dne 18. 12. 2018

– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitve peščev, zimska oprema na vozilih).
– Ker se bližajo božični in novoletni prazniki, vse poslušalce opozarjamo na uporabo PIROTEHNIČNIH IZDELKOV, katere lahko uporabljamo v času od 26. 12. pa do 2. 1., med tem ko jih lahko nabavljamo že od 19. 12. 2018 (gre za pirotehničen izdelke , katerih učinek je tudi POK).

PRIPRAVILA:
Aleš Kokalj, policist I
in Edvard Cvetko, komandir