Včeraj so v občini SVETI TOMAŽ ustanovili KLUB bolnikov s CEREBROVASKULARNO boleznijo, oziroma KLUB bolnikov po možganski kapi, v katerega pa se bodo lahko vključevali tudi ostali invalidi v občini in simpatizerji. Kot je povedal Ivan Goričan – predsednik Kluba, je povod za ustanovitev bila oddaljenost takšnega kluba na Ptuju in želja, da bi se invalidi več družili ter delovali organizirano. V načrtu imajo organizirati različna dobrodošla strokovna predavanja, ki bodo v pomoč tako občanom po možganski kapi in ostalim invalidom, kot njihovim svojcem in zainteresirani javnosti.

V Svetem Tomažu so ustanovili 26-ti Klub bolnikov po možganski kapi v Sloveniji. Klubi na območju Slovenije delujejo znotraj Združenja, ki je bilo ustanovljeno leta 1990, šest let pozneje, leta 1996 registriralo v samostojno, prostovoljno in humanitarno Združenje bolnikov s CEREBROVASKULARNO boleznijo s sedežem v prostorih Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta RS v Ljubljani, ki deluje kot popoln suport klubom po Sloveniji, pa je ob priložnosti včerajšnjega ustanovitvenega občnega zbora dejal Milan Čuček – predsednik Združenja CVB Slovenije.

Tudi vodstvo občine Sveti Tomaž ustanovitev takšnega Kluba podpira. Župan občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko, je Klubu za delovanje in različne aktivnosti ponudil uporabo Kulturne dvorane, gotovo pa bo Občina primaknila tudi kakšen evro, ko se bo izkazala potreba. Finance za tovrstne klube sicer ureja Združenje v Ljubljani, ki se financira iz fundacije FIHO.
Na minulem ustanovnem občnem zboru kluba so izvolili vodstvo kluba: funkcijo predsednika bo opravljal Ivan Goričan, ki je tudi pobudnik za ustanovitev Kluba v Svetem Tomažu; za podpredsednico so izvolili Darjo Bratuša, za tajnico Kluba pa Katjo Roze. Klub trenutno šteje 20 članov. Za uvod na ustanovnem občnem zboru so zbranim članom in simpatizerjem zaigrali domači osnovnošolci pod vodstvom ravnateljice OŠ Sveti Tomaž Irme Murad.