Naslovna fotografija (z leve): mag. Karmen Štumberger-vodja Oddelka za gospodarstvo, Aleksandar Naumoski-župan občine Đorče Petrov in Alojz Sok-župan občine Ormož

Minule dni je v Ormožu bila na obisku delegacija iz občine Đorče Petrov v Makedoniji. Občini Ormož in Đorče Petrov, ki je ena izmed občin v Skopju, sicer sodelujeta že od leta 2008 in se učita ena od druge, kako se čim bolje pripraviti na možnosti, ki jih v smislu finančnih spodbud ponuja Evropska skupnost. Na Občini so jim tako predstavili nekaj projektov, ki so bili v občini Ormož izpeljani s pomočjo evropskih finančnih sredstev ter način pridobivanja državnih in predvsem evropskih sredstev.
V smislu sodelovanja na področju turizma so goste popeljali tudi po občini in se ustavili pri nekaterih ponudnikih, ki imajo izkušnje s črpanjem evropskih sredstev. So pa obiskali tudi Ljudsko univerzo Ormož , Zavod za turizem, kulturo in šport, Grajsko pristavo in sedež Obrtne zbornice.
Aleksandar Naumoski, župan občine Đorče Petrov pravi, da je namen njihovega obiska videti, kaj jih čaka na poti v Evropo, oziroma v pristopnih pogajanjih. Še posebej pa je bil navdušen nad projekti, ki jih je občina Ormož izpeljala z evropskimi sredstvi: od vodovoda do energetskih sanacij in drugo.
Občini Ormož in Đorče Petrov pa možnosti za sodelovanje za enkrat vidita v kulturnih izmenjavah, turizmu, mogoče pa kdaj v bodočnosti tudi na gospodarskem področju.