Kulturno Društvo Ivan Kaučič – Gledališka skupina Srečka Centriha Ljutomer prihaja v Ormož s komedijo Toneta Partljiča ČAJ ZA DVE.

Predstava bo v Domu kulture Ormož,  v petek, 2. februarja 2024 ob 19.00 uri.

Tone Partljič v komediji predstavi usodo dveh varovank Doma starejših občanov, kmetice Angele Bračko iz Kuršincev, ki zaradi starosti in bolezni ne more več živeti sama, zato jo preselijo v dom za starejše ter upokojene profesionalne gledališke igralke Jasmine Rudolf. Ker so po besedah preračunljive direktorice »vse sobe zasedene in kapacitete presežene za 28%,« sta prisiljeni za nekaj časa bivati skupaj. Angela in Jasmina prihajata iz popolnoma drugačnih okolij, zato je njuno sobivanje sprva težavno in konfliktno. Počasi pa vendarle najdeta nekaj skupnega, o čemer se lahko pogovarjata. Ko pa se za Jasmino začne zanimati stanovalec doma Janko Gregorič, kmetico Angelo pa obišče njen sin Ivek, se njun odnos znova skali…    Komedija ČAJ ZA DVE na preprost način prikazuje težave, ki jih s seboj prinaša starost. Skrajno resne stvari prikazuje v šaljivi obliki. Čeprav gledalec na koncu predstave ne ve, ali ima solzne oči od smeha ali od sočutja, je bogatejši za spoznanje, da je starost le del življenja, ki je lahko lepa in polna ter enakovredna vsem drugim obdobjem, če jo le znamo živeti…

V igri nastopajo:  Danijela Kutnjak/Ljuba ErhatičRomana IvanušaSamo TušUrška OstercRobi Semenič in Albin Rožman.  Režija: Marko Jerebič.