Nocoj je v Ormoški knjižnici potekal zaključek BRALNE ZNAČKE za odrasle. Gre za projekt namenjen odraslim bralcem in je namenjen spodbujanju kulture branja. Za osvojitev značke je potrebno prebrati pet knjig s seznama oz. druga dela avtorjev s seznama, ki ga knjižnica ponudi v določeni sezoni. Branje za BRALNO ZNAČKO poteka od marca do novembra, letos so ga pripravili dvanajstič. Sodelovalo je 57 bralcev, od teh je kar sedem bilo »bralcev junakov« iz Centra starejših občanov, na katere so v knjižnici še posebej ponosni.
Tako udeležencem BRALNE ZNAČKE kot vsem ostalim svojem bralcem, so v knjižnici nocoj pripravili slovesen zaključek in medse povabili ZORANA PREDINA, da predstavi svojo novo knjigo DNO NIMA DNA, ki je izšla letos oktobra pri ZALOŽBI LITERA.

ZORANA PREDINA poznamo kot enega izmed priljubljenih slovenskih kantavtorjev, ki je podpisal 37 glasbenih albumov, tri zbirke uglasbenih besedil, zbirko anekdot ter kolaž potopisnih zgodb, zbranih pod naslovom Druga žena v haremu. Tokrat pa navdušuje z zbranimi kolumnami (zgodbami), ki so izhajale v Dnevnikovem objektivu, pod skupnim naslovom DNO NIMA DNA. Tako lahko preberemo zgodbo z naslovom »Največja skrivnost Blejskega otoka«, ter zgodbe »Ne me basat!«, »Prijatelja spoznaš v nesreči«, »Poklicni alternativec s trnovo krono«, »Maribljana«, »Superman na senčni strani Alp«, »Dalmatinska zobna pasta za odrasle«, »Kdo je naš največji stric iz ozadja«, »Letališče Petra Prevca«; »Osmi smrtni greh«, »O letečih modrčkih«, »Razlika med politikom in lopovom« in druge….
Pogovor z ZORANOM PREDINOM je vodil urednik založbe LITERA ORLANDO URŠIČ, uvodne besede pa je zbranim v knjižnici namenila Marinka Vnuk, javna delavka, trenutno zaposlena v knjižnici. Večer si bomo udeleženci zapomnili po sproščenem humorju in duhovitosti, ki tudi sicer, med drugim, odlikujeta legendarnega ZORANA PREDINA. Pa seveda po priznanjih, ki si jih je za osvojeno BRALNO ZNAČKO domov odneslo 57 bralcev.