Minuli petek je v Beli dvorani grajske pristave bila zaključna slovesnost za maturantke programa predšolske vzgoje na Ormoški gimnaziji. Maturo je opravilo vseh 15 maturantk, boste lahko videli in slišali v prvem prispeveku.
Enajstega julija pa so bili znani tudi rezultati maturantov splošne gimnazije. Sprejem s podelitvijo spričeval so jim pripravili še isto popoldne:

PGD Središče ob Dravi je letos že sedmič po vrsti pripravilo počitniški tabor za mladino. Potekal je zadnji vikend v juniju:

V Središču ob Dravi so minulo soboto pripravili ŽETEV in poželi pšenico, ki so jo lansko leta zasejali v okviru projekta »Zlata zrna za novo tisočletje«:

Minulo nedeljo je na grajskem dvorišču v Ormožu potekalo srečanje braniteljev meje 1991. Dogodek je letos bil še slovestnejši, saj so z njim počastili 50-to obletnico TERITORIALNE OBRAMBA in 27-letnico osamosvojitvene vojne:

Športno društvo Sveti Tomaž – sekcija legende Malihvin je minulo nedeljo organizirala tradicionalni memorialni turnir v nogometu. V spomin rojaku Klemenčiču je zaigralo 8 ekip:

Med športnimi dogodki, ki smo jih zabeležili v juniju, je bil tudi mednarodni nogometni turnir za veterane, ki ga je organiziral NK Ormož. Na turnirju so se za prehodni pokal in pokal NK ORMOŽ pomerile tri ekipe: Ormož in ekipi iz Hrvaške ter Madžarske:

Za konec pa še med rokometne mladince do 20 let, katere od 19. do 29.julija v Celju čaka evropsko prvenstvo. Obiskali smo jih na Rogli kjer so se pomerili s sovrstniki iz Češke:

Vabljeni k ogledu nocoj ob 20.uri. Ponovitve bodo jutri ob 10.in 16.uri ter v soboto ob 18. in v nedeljo ob 11.in 18.uri.
To je ZADNJA oddaja pred dopustom. Vrnemo se 16.avgusta s pregledom dogodkov za prvo polovico leta. v petek, 17.avgusta ob 20.uri pa bo tudi že avgustovska oddaja “O zdravju z Alenko”, v kateri sodeluje Alenka Simonič, dr.med., spec.družinske medicine.