Likovno društvo LIKUDO v sodelovanju z Območno izpostavo JSKD Ormož, KUDom PRASILA, Lljudsko univerzo in Mladinskim centrom Ormož ter z Likovnim društvom Sveti Jurij ob Ščavnici v soboto, 11. februarja ob 10.uri v galeriji TC Holermous pripravlja odprtje razstave z avkcijo likovnih del, katere izkupiček bo namenjen Žanu in njegovi družini.
V kulturnem programu na odprtju avkcijske razstave bodo nastopili: Domen Obilčnik, Vokalna skupina TISA in Denis Žuran. V ponudbi bodo likovna dela nastala na likovni koloniji “Malek 2016” in dela članov Likovnega društva Sveti Jurij ob Ščavnici.

Tako se v projekt “Pomagajmo Žanu” aktivno vključujejo likovniki

Žan Petek je 16-letni fant, njegovo življenje in življenje njegove družine pa je že od rojstva zaznamovano s cerebralno paralizo. Zanj skrbijo mama Martina, oče Boštjan, sestra Eva in po svojih močeh občasno tudi babica.
Žan ne hodi, zaradi osnovne bolezni trpi tudi za mišično distrofijo, kar pomeni, da ima močno zakrčenost mišic. Pomoč potrebuje pri vseh življenjskih aktivnostih: ne more sam jesti, ne more se umiti, obleči, potrebno ga je previjati, dvigovati za vsak transfer na voziček in z njega … Žan ne govori. S svojimi domačini se sporazumeva na povsem svoj način – z raznimi gibi, očesnim kontaktom in posameznimi glasovi.
Življenje s takim otrokom zahteva veliko dela, fizičnih in psihičnih naporov ter osebnega odrekanja. Kljub svoji bolezni je Žan velikokrat nasmejan fant, ki nadvse obožuje gasilce. Obiskuje šolo s prilagojenim programom v zavodu v Dornavi, kjer je deležen raznih ustreznih terapij.Da bi bilo življenje in delo vsaj nekoliko lažje, si družina želi kupiti sinovim potrebam prilagojeno vozilo, kar predstavlja velik finančni zalogaj. POMAGAJMO ŽANU! Vabljeni.