SREDA 12. 2. 2020

Ob 05:45 uri smo v naselju Središče ob Dravi prijeli 7 državljanov Afganistana. Od tega 4 odrasle osebe in 3 otroke. S kraja prijetja so odpeljali visoko nosečo žensko, katera je v ptujski porodnišnici tekom dopoldneva rodila. 5 tujcev je bilo po končanem policijskem postopku vrnjenih hrvaškim policistom, en tujec pa odpeljan v Center za tujce v Postojni, zaradi združitve družinskih članov.

Ob 09:55 uri smo na regionalni cesti v naselju Velika Nedelja zaustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo v cestnem prometu brez vozniškega dovoljena. Zato so mu bile odvzete registrske tablice ter vozilo zaseženo. Zoper kršitelja sledi obdolžili predlog.

Ob 15:32 smo bili na kraju prometne nesreče II. kategorije v naselju Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v voznika osebnega avtomobila, pri čemer je voznik OA zadobil lahke telesne poškodbe in bo naknadno poiskal zdravniško pomoč. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 17:00 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije kot dogodek, katera se je zgodila ob na regionalni cesti izven naselja Libanja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 18.18 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorija kot dogodek, katera se je zgodila v naselju Senešci. Voznica je trčila z osebnim vozilom v srno, katera je s kraja pobegnila. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 19:45 uri smo izven naselja Hermanci prijeli štiri državljane Pakistana, kateri so predhodno ilegalno prestopili državno mejo. Trenutno še s tujci izvajamo postopek.

ČETRTEK 13. 2. 2020

Ob 9.53 smo obravnavali kršitev določil Zakona o zaščiti živali, ko skrbnik psa ni ustrezno poskrbel za varstvo psa. Kršitelju bo izrečena globa.


Napoved aktivnosti za petek dne 14. 2. 2020 in vikend:

– Ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov, varnosti pešcev in hitrosti vožnje.

PRIPRAVILI polisti PP ORMOŽ