Kulturno športno društvo (KŠD) Dobrava je sinoči (v sredo) s prijetnim kulturnim dogodkom na prizorišču pred grajsko pristavo v Ormožu obeležilo 25 let delovanja. Za številne obiskovalce, dolgoletne spremljevalce njihovih kulturnih prireditev so pripravili preplet pesmi in odlomke iz svojih gledaliških predstav. Tako je zapel Moški pevski zbor Dobrava pod vodstvom zborovodkinjo Larise Juvančič, člani gledališke sekcije sekcije pa so odigrali nekaj odlomkov iz svojih predstav. Nastopil je Krjavelj iz Jurčičevega Desetega brata, odigrali so odlomek iz Nušićeve komedije Oblast in odlomek Moederndorferjeve Vaje zbora.
Barbara Podgorelec – vodja Območne izpostave JSKD RS Ormož in Mitja Novak – predsednik sveta JSKD OI Ormož sta članom društva ob obletnici podelila priznanja za delo na področju ljubiteljske kulture, Galussove in Linhartove značke za 5, 10 in 15 let dela v kulturi. Bronasto Gallusovo značko, ki se podeli za več kot 10 let aktivnega udejstvovanja na področju ljubiteljske vokalne glasbe so prejeli: Robert GERLICA, Sebastjan HABJANIČ in Albin MAJCEN. Linhartove bronaste značke za več kot 5 letno aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske gledališke in lutkovne dejavnosti so prejeli: Miran ANTOLIČ, Simon KOLMANIČ, Aleš KOSEC, Mateja KOVAČIČ, Tamara LUKMAN in Marta ŽNIDARIČ. Srebrne Linhartove značke za več kot 10 let aktivnega udejstvovanja na področju ljubiteljske gledališke in lutkovne dejavnosti so prejeli: Mojca BAUMAN KRALJ, Kristjan DOGŠA In Anica NOVAK. Zlate Linhartove značka za več kot 15 let aktivnega udejstvovanja na področju ljubiteljske gledališke in lutkovne dejavnosti so prejeli: Rajko KOŠIČ, Anica RATEK, Štefka ŠOŠTARIČ in Franc ŠTERMAN.

POSNETEK PRIREDITVE SI BOSTE NA KTV ORMOŽ LAHKO OGLEDALI V TOREK OB 20.URI. PONOVITVE BODO V SREDO OB 10.IN 16.URI TER NASLEDNJO NEDELJO OB 12.30 URI.