Največji slovenski mobilni operater Telekom Slovenije, ki mobilno telefonijo trži pod blagovno znamko Mobitel, je na zadnji dan starega in prvi dan novega leta zabeležil 14,3 milijona kratkih sporočil SMS ( od tega 540 tisoč večpredstavnostnih sporočil MMS).

Omenjeno število je sicer malenkost manjše kot pred enim letom, priznavajo v Telekomu, a dodajajo, da so bili drugi dnevi od božiča do konca leta toliko bolj prometni, tako da je decembrsko skupno število za 12 milijonov višje kot v enakem obdobju lani.

Samo v zadnji uri starega in prvi uri novega leta pa so uporabniki Mobitelovega omrežja poslali prek 1,6 milijona sporočil, kar je prav tako skoraj natančno toliko kot pred letom, so za STA še pojasnili v Telekomu.

Drugi največji slovenski mobilni operater Simobil je lahko z letošnjimi številkami bolj zadovoljen. Njegovi uporabniki so namreč na zadnji dan starega in prvi dan novega leta posredovali skupaj nekaj več kot osem milijonov sporočil SMS, kar je šest odstotkov več kot leto prej.

Samo v zadnji uri minulega leta in prvi uri novega leta so uporabniki drugega največjega slovenskega mobilnega operaterja poslali skupaj 1,4 milijona sporočil SMS, kar je 24 odstotkov več kot leto poprej.

Uporabniki Tušmobila, tretjega največjega mobilnega operaterja v državi, pa so v omenjenih dveh dneh posredovali skoraj 2,5 milijona sporočil SMS, kar je več kot petino nad zabeleženim pred enim letom.

(Telekom Slovenije je v tretjem četrtletju lani zasedal 52,6-odstotni delež na slovenskem trgu mobilne telefonije, Simobil 29,2-odstotni, Tušmobil pa 9,7-odstotni delež. Četrti je bil Debitel s 4,4 odstotka, peti pa Izimobil s 3,6 odstotka, je pred časom objavila agencija za pošto in elektronske komunikacije).