Člani Društva za ohranjanje dediščine Prleški železničar so danes na železniški postaji v Osluševcih pripravili srečanje železničarjev članov in simpatizerjev.
Srečanje je bilo namenjeno druženju, izmenjavi mnenj in načrtovanju delovanja društva. Društvo Prleški železničar je bilo ustanovljeno letos spomladi z namenom
ohranjanja železniške in z železnico povezane dediščine v Prlekiji. V tem času so v upravljanje in skrb prevzeli muzejski vagon.
Gre za Madžarski potniški vagon 2. razreda s številnimi zelo lepimi detajli. Nazadnje so ga uporabljali delavci ŽGP kot potujočo bivalnico. Pred leti je bil predviden za obnovo, kot dodaten vagon za »štajerski« muzejski vlak. Člani društva ga bodo obnovili, obnovljen pa bo društvu služil kot dodaten prostor za predstavitvene panoje zbranega gradiva in predmetov.
Zelo lepo pa so uredili tudi železniško postajo v Osluševcih, ki trenutno služi kot razstavni prostor, v njej pa ima svoj sedež tudi društvo.

Med gosti današnjega srečanja v Osluševcih sta bila tudi Mihael Bučar, idejni oče in ustanovitelj “Muzeja Južne železnice” v Šentjurju ter njegova pomočnica Jožica Kristan Filič. ( na fotografiji. Foto Zdravko Munda)slika_zelez_Miha_Jozica

Na srečanju: ( Foto: Zdravko Munda)
slika_zelez_zelezn_3

mag.Franc Zemljič, predsednik Društva (levo) in Viktor Šprajc (Foto: Zdravko Munda)
slika_zeleznicarji_3

DSCN0043[1]