Minuli ponedeljek je Ormož in Ptuj z okolico obiskala poslanska skupina NOVA SLOVENIJA. O aktivnostih v teku v teku obiska so spregovorili na tiskovni konferenci v Ormožu:
Sejem kmetijstva, obrtništva, vina in turizma KOVITO, ki ga v Ormožu organizira Območna obrtno podjetniška zbornica bo letos potekal 27., 28.in 29.septembra. Organizatorji so podrobnosti predstavili na tiskovni konferenci:
Z osrednjo proslavo so v Ivanjkovcih v petek zaključili letošnji praznik krajevne skupnosti, ko so zaslužnim krajanom podelili tudi priznanja. Še pred proslavo pa je bila otvoritev „lovske razstave“ in otvoritev obnovljenega Doma gasilcev in krajanov ter prikaz gasilske vaje:
Prišel pa je čas trgatve: Prvi so s trganjem ranih sort tod okrog začeli pri največjem slovenskem vinogradniku – družbi P&F Jeruzalem Ormož. Kakšen dan pozneje pa so s trganjem ranih sort pričeli tudi ostali vinogradniki. Vse ostale sorte pa bodo na najverjetneje uspeli pobrati najpozneje do sredine oktobra. Nas pa je zanimalo – kakšna bo letošnja letina:
V Središču ob Dravi so v soboto imeli tradicionalni PRAZNIK BUČ, ki ga na dvorišču oljarne že enajstič pripravilo Podjetje Jeruzalem Ormož SAT, oljarna in mešalnica Središče ob Dravi. Prireditev je vsako leto vse bolj pestra in tudi vse bolj obiskana:
Med razstavljalci in ponudniki na Prazniku buč v Središču ob Dravi je, je s svojo ponudbo na stojnici bila prisotna tudi Ljudska univerza Ormož. Istočasno so stojnico s ponudbo postavili tudi v Ormožu pred trgovino Špar:
Tudi letos so se upokojenci občin Ormož, Gorišnica, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi v Ormožu pomerili v kegljanju s kroglo na vrvici za pokal Krajevne skupnosti Ormož. Tekmovalo jih je 93 – 49 žensk in 44 moških:

V tem času pa je za ormoškimi upokojenci tudi organizacija DRUGIH državnih športnih iger v kegljanju s kroglo na vrvico. O dogodku bomo poročali v prihodnji oddaji. V nadaljevanju si boste lahko ogledali pregled ostalih športnih dogodkov. Spomnili zaključka poletne lige v malem nogometu , ki je potekala v Miklavžu pri Ormožu. Z rokometaši Jeruzalema pa smo se razveselili PRVE prvenstvene zmage v Ivančni Gorici.

VABLJENI k ogledu oddaje Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri, v nedeljo pa tudi dopoldne ob 10.30 uri. (na željo gospodinj).
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo okrog 14.00 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”.

9. Toliko za danes, tudi prihodnja oddaja prinaša kar nekaj zanimivosti: Spomnili se bomo srečanja kočijažev pod Humom, videli utrinke z DRUGIH državnih športnih iger v kegljanju s kroglo na vrvici v Ormožu, obiskali likovno razstavo in še marskikaj. Tako, da vabljeni v našo družbo tudi čez teden dni. Srečno.

Aktualno ob 20.05:
Tiskovna konferenca
Sejem KOVITO 2013